CT 54 cилікатна фарба

Силікатна фарба Ceresit СТ 54 призначена для фарбування бетонних, цегляних, оштукатурених основ, а також раніше пофарбованих силікатними фарбами мінеральних основ будівельних конструкцій, поверхонь, обклеєних спеціальними шпалерами, або з облицюванням із неглазурованої кераміки. Застосовується при реконструкції фасадів історичних архітектурних пам’яток, улаштуванні систем скріпленої теплоізоляції будівель та споруд. Фарба застосовується також для оновлення естетичних властивостей декоративних штукатурок, раніше пофарбованих поверхонь, а також у системах теплоізоляції. Не застосовувати на гіпсових та полімерних основах без спеціальної підготовки поверхні.

Витрата* Ceresit СТ 54 близько 0,3 л/м² при двошаровому нанесенні

*Витрата продукту залежить від нерівності основи та навичок виконавця.

Підготовка основи. Основа повинна бути сухою і міцною без видимих руйнувань. Перед застосуванням силікатної фарби основа очищається від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що зменшують адгезію до основи. Всі нерівності і не міцні ділянки основи слід видалити, а потім вирівняти сумішами Ceresit груп CT, CX.
Зовні будинків:
• бетон, цегляна кладка (вік 28 діб), цементно-піщані штукатурки (вік 14 сут.) – Поверхня необхідно очистити від пилу, бруду та інших речовин, що знижують адгезію фарби до підстави, за необхідності вирівняти Ceresit CT 29 і зашпаклювати Ceresit CT 225 .
• по старій фарбі – фарбу максимально видалити механічним шляхом, поверхню очистити і обробити Ceresit CT 14;
• декоративні штукатурки: силікатні – вимити, просушити; полімерцементні – очистити від пилу, бруду, кіптяви механічним шляхом;
• старі цементно-піщані штукатурки – очистити до міцного шару, загрунтувати Ceresit CT 17 супер, за необхідності вирівняти Ceresit CT 29
Всередині приміщення:
• гіпсові плити, штукатурки (залишкова вологість не більше 1%) – очистити від пилу, бруду, загрунтувати Ceresit CT 17 супер за 2 рази;
• забарвлені поверхні очистити, ретельно промити, висушити і загрунтувати Ceresit CT 17 супер;
• старі, що втратили міцність вапняні штукатурки – видалити до міцної основи, обробити грунтовкою Ceresit CT 17 супер, вирівняти Ceresit CT 29 + Ceresit CO 85 в співвідношенні (100:1,45), пофарбувати через 72 години;
• ніздрюватий бетон – поверхню вирівняти Ceresit CT 21 + Ceresit CO 85 в співвідношенні (100:1,45), прогрунтувати Ceresit CT 17 супер, пофарбувати через 72 години;
Тріщини в мінеральних основах закладаються шпаклівкою Ceresit CT 95 або Ceresit CT 225 + 4% Ceresit CC 83.
Якщо поверхня основи покрита грибками, мохом або водоростями, необхідно провести її механічну очистку, потім промити і висушити. Чисту і суху поверхню основи обробити засобом Ceresit CT 99 перед початком проведення грунтувальних робіт.
Виконання робіт
Ретельно перемішати вміст упаковки. Фарба наноситься щіткою, валиком або фарборозпилювачем в 2 шари. Фарбувальні роботи всієї поверхні, що знаходиться в одній площині, мають проводитися без перерви методом «мокрий по мокрому». Перерва в роботі або завершення фарбування рекомендується проводити в місцях стику поверхонь (кути будівлі або приміщення), архітектурних елементів фасаду. У разі необхідності фарба може бути розбавлена водою (не більше ніж на 15%) і ретельно після цього розмішана. При нанесенні фінішного шару фарбу розбавляти не рекомендується. Залежно від температури навколишнього середовища і вологості повітря повторний шар може бути нанесений через 12 годин. Не допускається використання іржавіють ємностей та інструментів. Відразу після роботи промити водою використаний інструмент, після висихання фарба може бути видалена тільки механічним впливом або за допомогою органічних розчинників.
Примітка
Роботи слід виконувати при температурі основи від +5 ° C до +30 ° С і відносній вологості до 80%. Всі вищевикладені рекомендації ефективні при температурі +20 ° С і відносній вологості повітря 60%. В інших умовах час висихання фарби може змінитися.
Для збереження рівномірності кольору рекомендується при роботі на однорідних та великих поверхнях використовувати матеріали однієї партії, вказаній на упаковці, а також воду з одного джерела.
Фарба при випадковому попаданні на скляні, керамічні, дерев’яні, металеві та кам’яні поверхні може змінити їх колір, тому перед виконанням робіт їх необхідно захистити від попадання Ceresit CT 54.
Під час роботи необхідно берегти очі і шкіру. У разі попадання фарби в очі негайно промити їх водою і звернутися за допомогою до лікаря.
Рекомендації
Крім вищевикладеної інформації про застосування фарби, при роботі з нею слід керуватися діючими нормативними документами.
При виконанні зовнішніх робіт слід уникати нанесення фарби на сильно обігріваються поверхні, наприклад, поверхні, що знаходяться безпосередньо під впливом прямих сонячних променів. Свіжопофарбовані поверхні необхідно захищати від дощових опадів до повного висихання фарби.