Декоративні матеріали для фасаду

Видів оздоблювальних матеріалів для зовнішнього облицювання дуже багато. Ринок будівельних матеріалів на сьогоднішній час пропонує нам достатньо широий вибір спеціальних матеріалів для оздоблення. Перш за все потрібно визначитися  якими властивостями повинен володіти матеріал для оздоблення:
– зовнішній шар повинен бути гігроскопічним, не повинен намокати;

-матеріали для оздоблення фасадів будинків  повинні бути стійкими по відношенню до агресивних середовищ;

-оздоблювальний матеріал для фасаду  не повинен бути сприятливим для розмноження різних  грибків і цвілі;

– матеріал для облицювання фасадів не повинен змінюватись в кольорі, тобто вимиватися, або змінюватись під впливом сонячного проміння;

-облицювання фасаду не повинно заважати відтоку вологи;

-бути стійким до перепадів температури.

В житловому будівництві  найчастіше зустрічається облицювання фасаду вініловим сайдингом. Вініловий сайдинг має широкий асортимент, може імітувати різні поверхні. Металосайдинг  використовується при облицюванні промислових і офісних приміщень. Блок-хаус, як і всі натуральні оздоблювальні фасадні матеріали, найбільше цінується в  житловому будівництві за свій зовнішній вигляд, особливо для будинків за містом, тому що  ваш будинок буде нагадувати будинок зі зрубу. Під загальною назвою навісні  вентильовані фасади об’єднуються найрізноманітніші матеріали для оздоблення фасаду: алюміній, скло, керамограніт, оцинкована сталь.

У випадку, якщо вам спеціалісти запропонували обрати для облицювання фасаду будинку штукатурку, оберіть декоративний продукт – штукатурку ” короїд”. Сучасний будівельний ринок пропонує штукатурку “короїд” вдох видів: гіпсову та акрилову. Акрилова штукатурка продається у відрах в готовому вигляді, а гіпсова- суха суміш. Ще однією з переваг штукатурки “короїд” є те, що це матеріал екологічно чистий і не завдає шкоди оточуючому середовищу. Використання готових сумішів значно скорочує терміни нанесення покриття на фасад будівлі. При купівлі штукатурки “короїд” дуже важливо прорахувати і купити весь об”єм штукатурки відразу, тому, що кожна партія короїду може мати різну (структуру) фракцію.