Короїд для фасаду

Після завершення будівництва не менш важливим етапом є оздоблення будинку. Сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує нам широкий вибір спеціальних фінішних штукатурок. В будівельників найбільшою популярністю користується спеціальний декоративний продукт-штукатурка “короїд”. ЇЇ використовують як для зовнішніх так і для внутрішніх робіт.

Штукатурка “короїд” буває двох видів: акрилова та на гіпсовій основі. Акрилову штукатурку можна придбати в готовому вигляді у відрах, а гіпсова продається у вигляді сухих сумішів. Штукатурка “короїд”  є екологічно чистим матеріалом, що не завдає шкоди для оточуючого середовища, не випаровує токсичних речовин, дуже стійка до природніх умов: сонця, дощу, снігу, морозу. Суміш тепло- і звукоізоляційна, паропроникна.

При нанесенні на поверхню штукатурка “короїд” швидко висихає. Тому при роботі із штукатуркою не варто замішувати багато суміші, бо якщо не встигути її використати вона висохне. Дуже важливо при придбанні штукатурки “короїд” купляти її відразу на весь об”єм роботи, тому що кожна партія штукатурки може мати різну фракцію, тобто різні зерна штукатурки від 1 до 3,5 мм. Як правило для внутрішніх робіт, в громадських приміщеннях в якості основного декору, використовують штукатурку”короїд” з розмірами фракції 1-2 мм, а для зовнішніх робіт більш велика фракція.

Використання готових сумішів значно скорочує терміни нанесення покриття, що дозволяє за короткий проміжок часу покривати великі площі. Якщо ви використовуєте для роботи вже готову штукатурку, то її достатньо просто розмішати міксером і якщо вона занадто густа, то можна додати води, але не більше ніж 1 відсоток.