Складові комфорту в приватній оселіНадійна й довговічна експлуатація житлового помешкання неможлива без реалізації якісного утеплення всіх складових будинку. Чільне місце серед утеплених частин посідає теплоізоляція горищного простору. Наскільки професійною виявиться ця операція, настільки комфортабельним стане проживання у приватній будівлі.

Відтак у статті зосередимо увагу на одному з найважливіших аспектів комфортності, а саме – на здійсненні добірної теплоізоляції горищного приміщення. Оскільки тенденції новітніх архітектурних рішень все більше стосуються видозміни горища на укомплектовану мансарду, питання надійного утеплення привертає увагу ще дужче.

Загалом через верхню частину приватного житлового помешкання може втрачатися до 30 і навіть більше відсотків тепла. Ось чому втілення грамотно обдуманої теплоізоляції є настільки важливим, позаяк утеплене горище чи мансардна кімната дозволяє суттєво заощаджувати кошти на додатковий обігрів всієї будівлі.

У сфері сучасного будівництва досить затребуваним вважається утеплення горища мінватою. Забудовники часто вибирають цей матеріал природного походження, тому що він є екологічно чистим та безпечним для здоров’я людини. Також мінеральна вата є стійкою до дії високої температури. Справа в тому, що в разі потрапляння вогню на рулони чи плити, вони не спалахують, а легко плавляться.

До переваг застосування мінерального утеплювача відноситься ще й гарантія відмінної звукоізоляції. Питання захисту від шумів є особливо актуальним, якщо Ви плануєте оформляти горищний простір під затишну мансарду. Утеплення горища на основі мінвати забезпечує добірне енергозбереження всієї мансардної площини, вирівнюючи різницю температурних коливань між верхнім і нижнім поверхами.

Поза тим, цей екологічно чистий матеріал витривалий до механічних, фізичних, хімічних чинників (цвіль, грибки, гризуни, іржа тощо). Виріб випускається у зручних форматах на кшталт рулонів або плит. Мінеральна вата, виробники якої пропонують широке видове різноманіття товару, відповідає сучасним європейським стандартам.

Для того щоб якісно утеплити верхню частину дому, забезпечивши таким чином комфортне проживання в мансарді, необхідно ретельно дотримуватися всіх рекомендацій, застосовувати добірний утеплювач та всі необхідні запчастини. Зокрема, важливу роль у якісному функціонуванні мінерального утеплювача відіграє правильний вибір та монтаж гідроізоляційної, пароізоляційної плівок.

Наразі звернемо увагу на основні пункти, без яких неможлива майстерна й довговічна теплоізоляція горищного приміщення.

Перед початком утеплення слід запастися наступними складниками: добірна мінеральна вата, гідроізоляційна та пароізоляційна мембрани, клейка стрічка для з’єднання швів, спеціальні скоби та степлер для будівництва, ріжучий пристрій для відокремлення частин мінвати (професійні ножиці), декоративна поверхня типу вагонки, фанери, гіпсокартону. Також знадобляться цвяхи з нержавіючої сталі, молоток, спеціальні окуляри для захисту, рукавиці, респіратор.

Насамперед, з метою оформлення утепленої комфортабельної мансарди треба виміряти площу підлоги та стін, де буде проводитися теплоізоляція. Для максимально вдалого вибору мінерального утеплювача, а також гідро-, пароізоляційних плівок краще порадитися з кваліфікованим фахівцем, який на власні очі обстежить Ваш горищний простір та підкаже найкращі варіації виробів.

Згодом горище слід вичистити від бруду, сміття, інших зайвих речей. На вичищений простір накладаються прошарки гідроізоляції. Поверх плівки оформляються нашарування мінерального утеплювача. У випадку дерев’яної підлоги, мінвата кладеться між балковими перекриттями. Якщо поверхня з бетону, теплоізоляція нашаровується просто на бетонну поверхню.

Зазвичай зверху добре вмощеної мінеральної вати формується шар пароізоляційної плівки. Хоча все залежить від різновиду мінерального виробу, а також від гідроізоляційної мембрани. Традиційно пароізоляційна плівка встановлюється з запасом на відстані близько 10 см, а потім її обов’язково треба зафіксувати, використовуючи скотч.

Наступний етап робіт по утепленню горища – накладання оздоблювальних матеріалів на кшталт деревостружкових плит (ДСП) і різноманітного декоративного покриття, яке може бути у вигляді дерев’яних дощечок, фанери, вагонки тощо.

Для того щоб купити мінвату у Львові, пропонуємо завітати до каталогу нашого інтернет магазину. Ми рекомендуємо високоякісну продукцію від престижних європейських виробників типу роквул, ізовер, ізоват, кнауф. Для наших клієнтів завжди діють зручні умови продажу мінеральної продукції, а також передбачені знижки, акції. Доставка виробів реалізовується по всій території України, від одного до трьох днів.

Нехай у Вашій мансарді та всьому домі завжди буде тепло, комфортно і затишно!