Теплоізоляція фасаду

Теплоізоляція фасаду

Зовнішня обробка приватного будинку являється незамінним етапом в контексті грамотного, максимально безпечного й естетично довершеного облаштування власного заміського житла. Відомо, що якісно втілена фасадна теплоізоляція з подальшим нанесенням декоративно-захисного прошарку гарантуватиме як довговічний і стабільний захист зовнішніх стін будівлі від будь-яких несприятливих факторів знадвору, так і винятковий, презентабельний вигляд.

Які матеріали вигідно застосовувати з метою обробки й декорування фасаду, чим краще утеплити фасад приватного житлового помешкання, щоб скомпонувати висококласні будівельні матеріали, демократичну вартість утеплювальної, оздоблювальної продукції з урахуванням суттєвої заощадливості на зайвих витратах для додаткових опалювальних процесів?

Перш за все, необхідно подбати про добірну підготовку робочої площини. Для цього слід тимчасово ліквідувати будь-які об’ємні сегменти типу жолобів для водовідведення, спеціальних блочних частин, приладів для освітлення тощо. Важливо знати, що будь-який, в тому числі легкий фасадний декор, передбачає ретельну чистку й прибирання ділянок зі старою штукатуркою, брудними, запліснявілими зонами.  

Етапи утеплення й декорування всієї фасадної структури враховують також використання грунтуючих будівельних матеріалів. Вони експлуатуються для гарантії оптимального прилягання відповідних робочих продуктів до зовнішніх стін приватного житлового помешкання. Принагідно звернемо увагу, що на сучасному ринку будівельної продукції від перевірених європейських компаній пропонується широкий асортимент грунтуючих засобів. Так, за потреби можна купувати як готові до безпосереднього застосування ґрунтовки, так і концентровані розчини, що потребують попереднього розведення та ретельного розмішування до отримання суцільної в’язкої консистенції.

Фасадний декор

Фасадний декор

Важливий момент. Коли мова йде про добірну реалізацію фасадного оформлення, тоді в процесі купівлі ґрунтовки в обов’язковому порядку рекомендується звертати увагу на призначення товару. Адже в подібних ремонтно-будівельних випадках знадобиться виключно ґрунтовка зовнішнього або універсального спрямування.

Тепер перейдемо до вибору теплоізоляційного продукту. Так, з метою утеплення зовнішніх стін заміської оселі найчастіше послуговуються пінопластом, екструдованим пінополістиролом, мінеральною або базальтовою ватою, скловатою. Перші два пінопластові різновиди характеризуються хорошими теплоізоляційними властивостями, доступною ціною, тривалими експлуатаційними параметрами. Серед недоліків білих термічних ізоляторів у вигляді плит варто виокремити їхню податливість до загорання. Відтак в якості утеплювача дерев’яних приватних осель краще не використовувати пінопластові засоби. Однак для теплоізоляції фасадних структур на основі бетону, цегли пінополістирол вважається оптимальним рішенням.

Чи не найбільшою популярністю серед десятків тисяч споживачів у європейських країнах користується екологічно безпечна й надійна мінеральна вата. Її можна замовляти у вигляді рулонів або плит. Утеплювачі на екологічно вигідній мінеральній базі характеризуються відмінними теплоізоляційними ознаками, витривалістю до фізико-механічних та біологічних навантажень, демократичною вартістю.

Щоб якісно встановити термічну ізоляцію, знадобиться облаштування спеціального каркасного елемента на дерев’яній або металопрофільній базі. У ситуаціях застосування дерев’яних брусків їх обов’язково треба обробити спеціальним антисептичним розчином.

Далі організовується обрешітка, на яку згодом кріпитимуться плити заздалегідь підготовленої термічної ізоляції. Мінеральні або пінопластові плити приєднуються до зовнішньої робочої площини з допомогою стійкого клейового розчину. Традиційно клей продається у вигляді сухого порошку, який перед реалізацією треба належним чином підготувати.

Ще один важливий робочий момент, який стосується попередньої підготовки фасадної поверхні. Коли присутні будь-які нерівності, їх в обов’язковому порядку треба ліквідувати, вирівнявши спеціальними розчинами.

Якщо в ролі утеплювального виробу береться мінеральна вата, її треба додатково захистити пароізоляційним прошарком. В цьому аспекті найбільш ефективно послуговуватися надсучасними взірцями пароізоляційних плівок, які гарантуватимуть стабільний і довговічний захист як самого утеплювача, так і всієї фасадної площини від негативних чинників типу підвищеної вологості, дощу, пари.

Якісно прикріпивши мінеральні або пінопластові плити, треба подбати про ефектну та ефективну зовнішню обробку й декорування фасаду. Так, в нагоді може стати високоякісна kreisel штукатурка. Загалом сьогодні декоративні фасадні штукатурки користуються шаленою популярністю серед забудовників. Адже саме цей різновид декоративно-оброблювальної продукції вирізняється найкращим поєднанням оптимальної вартості, достойного рівня якості, широким кольоровим вибором, тривалим функціонуванням.

Зокрема, серед усіх різновидів декоративної штукатурки для зовнішніх будівельних операцій найбільш затребуваною вважається камінцева, яку по-іншому ще називають «короїд», а також штукатурні варіації із застосуванням спеціальних фактурних складових, додатків у форматі мармурової крихти чи слюди. Допоміжні інгредієнти дуже майстерно й ефектно імітують поверхню під натуральний камінь.