Різні підходи до різних видів утепленняПроведення теплоізоляції – процес життєво необхідний і вимагає ретельності, професіоналізму та завбачливості. На вибір конкретного виду утеплювача впливає багато чинників, наприклад, особливості географічного розташування оселі (кліматичні умови), виду будівлі (приватний дім, кількість поверхів, квартира тощо), потреб жителів будинку (чи важлива екологічність матеріалу, термін функціонування і т.д.), фінансових можливостей. Також суттєву роль відіграє зона утеплення (дах, стіни, фасад).

Відповідно до цих та інших нюансів слід дбайливо підходити до процесу обрання утеплювача.

Наприклад, якщо наразі перед Вам стоїть запитання – чим утеплити дах – можемо рекомендувати наступні варіації. Традиційно теплоізоляція даху будинку найкраще відбувається з використанням мінеральної вати, пінопласту.

Сьогодні утеплення даху в приватних будинках, а також утеплення стелі мінватою, ціна якої зазначена на нашому сайті, вважається одним із основних способів зберігання тепла у домі. Справа в тому, що мінеральна вата наділена перевагами, які потрібні для практичної та надійної експлуатації всієї покрівлі.

Відомо, що мінвата є вогнестійкою, пружною і міцною (її добре поміщати у площину між кроквами; матеріал не змінює потрібної форми з плином часу), екологічно чистою, порівняно недорогою. Мінеральна вата наділена хорошими теплоізоляційними властивостями і довгим терміном реалізації. Також її зручно застосовувати в якості утеплювача даху через легкий та швидкий монтаж, що не вимагає додаткових зусиль.

Важливий момент: мінеральна вата відмінно експлуатується в ролі утеплювача даху, якщо під час встановлення її ретельно захистити гідроізоляційною мембраною. За відсутності плівки мінвата вбиратиме вологу, і як результат – не буде функціонувати належним чином.

Якщо є можливість чи бажання утеплити дах з допомогою пінопласту, варто підкреслити, що цей матеріал має рівнозначні як переваги, так і недоліки. До позитивних сторін відноситься невелика вага, доступна вартість, стійкість до вологи, простий монтаж, екологічна безпека. Однак існують і суттєві недоліки: пінопласт легко займається та кришиться в процесі використання. Відповідно для даху, стелі ці вади дещо категоричні.

Натомість пінопласт чудово виконує свої функції в якості фасадної теплоізоляції. Так, утеплення фасаду пінопластом, ціна якого є помірною в нашому інтернет-магазині, гарантує надійну теплопровідність, стійкість до механічних ушкоджень, довготривалу експлуатацію. Поза тим, пінопласт, як фасадний утеплювач, не вбирає вологу (відповідно не потребує монтажу додаткових плівок), є легким за вагою (не треба міркувати над допоміжною безпекою фундаменту) та не здатен змінювати зовнішній вигляд, форму протягом тривалого часу існування.

Процес теплоізоляції фасаду можна здійснювати з використанням мінеральної вати. Її переваги ми описали вище. Негативні моменти також. Крім того, в разі потреби, з допомогою монтажу фасадної мінеральної вати є нагода легко вирівняти криві стіни. Адже цей матеріал, на відміну від пінопласту, досить м’який та гнучкий. Також фасадна мінвата, ціна якої є доступною, відмінно справляється в ролі утеплювача, гарантуючи хороший рівень звукоізоляції.

Як бачимо, існує безліч варіантів утеплення даху, фасаду житлового помешкання. Враховуючи найбільш суттєві характеристики, консультації зі спеціалістами, можна вибрати той матеріал, який буде максимально ефективно справлятися з поставленими завданнями. Нехай Ваша оселя завжди буде наповнена теплом і затишком!