Розбираємося у пристроях для водовідведенняДовговічна та ефективна експлуатація приватного житлового будинку неможлива без добірних засобів для відведення води. Крім якості самих виробів важливе місце посідає їхній професійний монтаж.

Традиційно водостічні системи мають у своєму складі елементи, які здатні якісно функціонувати протягом шести-дванадцяти років. Усе залежить від компанії-виробника, грамотного встановлення з урахуванням всім необхідних правил та норм. Наприклад, часто трапляються ситуації, коли пристрої для відведення води на основі пластику або металу працюють не достатньо надійно чи довго. Найчастіше причинами подібних казусів являється саме недотримання всіх тонкощів для майстерного встановлення водостічних систем.

Тому перед тим, як монтувати вироби для відведення води у приватному житловому помешканні, пропонуємо розібратися у їхніх різновидах та особливостях кожного варіанту.

Скажімо, водостічні системи розподіляються відповідно до сировинного походження, до показників діаметру труби. Також суттєву роль під час купівлі того чи іншого варіанту для водовідведення відіграє жолоб водостічний, ціна якого зафіксована у каталозі нашого інтернет магазину. Власне, підбір правильного діаметра жолоба теж впливає на якість функціонування всієї водостічної системи.

Один із секретів вдалого монтажу, який передбачатиме довговічність експлуатації водостоку, полягає у придбанні всіх сегментів від одного виробника. Такий підхід до вибору водостічної системи значно спрощуватиме як монтажні роботи, так і подальше функціонування пристроїв. Відповідно, купівля виробів одного й того самого маркування гарантуватиме безпечне, комфортне і затишне проживання у Вашій оселі.

Залежно від матеріалу розрізняють металеві та пластикові водостічні системи. У ціновому еквіваленті найбільш доступними сьогодні вважаються водостоки, що виробляються на основі оцинкованого металу. Традиційно такі вироби мають товщину листа орієнтовно один-два міліметри.

Металеві вироби для водовідведення вигідні через просте і швидкісне встановлення, довготривалий термін функціонування, порівняно невелику вартість (водостічні системи на базі оцинкованого металу може собі дозволити кожен забудовник), досить якісний вигляд зовні. Подібний варіант водостоків найкраще прилаштовувати для старих житлових будинків або тих, що в певний період своєї експлуатації зазнавали реконструювання.

Обираючи металеві водостічні системи, рекомендується насамперед добре роздивитися параметри жолобів і труб. Традиційно діаметр, довжина сегментів фіксується на упаковці товарів. Знову ж таки, відповідність розмірів усіх елементів є досить суттєвою. Тому для того щоб не помилитися зі збігом усіх необхідних частин, краще надавати перевагу одному виробнику.

Сучасні пластикові системи для відведення води також вважаються доволі затребуваними. Їхня популярність спричинена такими факторами, як просте й швидке встановлення, довготривалий час якісного функціонування, широкий асортимент продукції у найрізноманітніших стильових рішеннях. Таким чином, з допомогою вмонтованих засобів для водовідведення можна забезпечити себе та жителів власного дому не тільки надійним захистом від дії зовнішнього середовища, але й презентабельними аксесуарами. Власне, модерні оригінально створені водостоки на основі пластику дозволяють підкреслювати неповторність та привабливість приватного житлового помешкання.

Набір параметрів пластикових водостічних систем є доволі різноманітним. Це ще одна перевага цього різновиду, тому що дозоляє максимально точно підібрати ті розміри виробів для захисту від води, які відповідатимуть параметрам конкретного даху. Щодо питання вартості пластикових водостоків, то тут ціновий діапазон коливається від дешевших до більш дорогих. Залежно від рівня платоспроможності можна без проблем вибрати найоптимальніший варіант водостоків на основі пластику.

Тепер звернемо увагу на мінуси. Наприклад, пластиковим засобам для відведення води притаманна крихкість, деформація зовнішньої оболонки та кольорових відтінків за умов неякісного встановлення, недостатня витривалість до пагубного впливу ультрафіолету. А металеві аналоги часто піддаються дії корозії.

Загалом досить вигідним рішенням вважається так звана комбінація металевих і пластикових водостоків в один добірний виріб. Мається на увазі застосування металевих водостічних систем, що вкриті полімерними структурами. Звісно, що подібний аналог вартує трохи більше, ніж класичні варіації пластикових та металевих засобів. Проте комбінована водостічна система вміщає в собі всі позитиви як першого, так і другого різновиду.

Приміром, з допомогою металевих складників подібний водостік спроможний добре зберігати зовнішню оболонку у стійкому та недеформованому вигляді. Натомість зовнішнє полімерне покриття забезпечуватиме надійний захист металевої середини від корозійних процесів. Крім того, виробники сучасних водостоків з полімерним покриттям пропонують споживачам досить різноманітний вибір кольорової палітри. Тому можна сміливо експериментувати з дизайнерськими ідеями, вдало підкреслюючи індивідуальність Вашого житлового помешкання.