Правильний підбір штукатурокДля того щоб вибрати найбільш вдалий варіант фасадної штукатурки, потрібно знати особливості того чи іншого декоративного матеріалу, а також враховувати особливості фасаду конкретного помешкання.

Оскільки фасадні штукатурки являють собою своєрідний будівельний матеріал, який слугує не лише захисним, але й естетичним елементом, до його придбання слід віднестися виважено.

Підкреслимо, що першочергове призначення будь-якої фасадної штукатурки полягає в оберіганні будинку від впливу зовнішніх факторів (атмосферні опади, ультрафіолетове випромінювання, шкідливі хімічні випари від промислових викидів). Незважаючи на порівняно нетовсті нашарування елементів, штукатурка здатна добре слугувати в якості допоміжної тепло-, звукоізоляції. Також цей будівельний матеріал є стійким до вогню.

Сьогодні досить затребуваними серед видів фасадного захисного та оздоблювального покриття вважається силіконова і камінцева штукатурка.

Наприклад, силіконові фасадні штукатурки у своєму складі мають силіконові смоли. Саме з їхньою допомогою Ви можете отримати відмінний кінцевий результат в якості надійного покриття і гарного зовнішнього вигляду.

Цей різновид фасадного захисного шару вирізняється хорошими показниками еластичності, паропроникності, водостійкості, довготривалої експлуатації. Силіконова штукатурка дозволяє отримати таке покриття, яке можна легко мити, чистити. Поза тим, унікальність цього оздоблювального матеріалу полягає ще й у тому, що атмосферні опади здатні без проблем змивати бруд, пил зі стін, автоматично очищаючи поверхню фасаду без втручання людини в так званий процес прибирання.

Для любителів особливих естетичних уподобань силіконова штукатурка підійде краще, ніж будь-який інший матеріал. Вся справа у широкому виборі кольорової палітри. Тому забудовники мають чудову нагоду реалізовувати найсміливіші екстер’єрні рішення.

До недоліків застосування цього різновиду фасадного покриття можна віднести хіба що порівняно високу ціну. Однак вартість відповідає високому показнику якості.

Штукатурка баранек представлена у вигляді екологічно чистого будівельного матеріалу з рівномірною і добірною структурою. Зазвичай до складу камінцевого фасадного покриття входять натуральні, цілком безпечні для здоров’я компоненти на кшталт доломіту, кварцу, мармуру.

Також цей різновид штукатурок наділений наступними позитивами: відмінний рівень паропроникності (це гарантуватиме хороший мікроклімат в оселі, не даватиме формуватися конденсату), еластичність, водостійкість, морозостійкість, витривалість до дії зовнішнього середовища (яскраве сонячне проміння, атмосферні опади, ультрафіолетове випромінювання), простий і легкий монтаж, унікальні естетичні можливості.

Важливий момент: штукатурка баранек чудово кріпиться до основи будівлі. Також вона є стійкою до механічних впливів. Її легко доглядати: це покриття не здатне втримувати в собі пил, бруд.

Цікаво, що після затирання цього фасадного матеріалу баранек набуває фактури дрібненьких камінців, які щільно прилягають один до одного. Звідси, власне, пішла назва «камінцева» штукатурка.