Металочерепиця

Металочерепиця

В умовах сьогодення, насиченого різноманітною будівельною продукцією, аналіз та замовлення засобів для покриття даху виявляється завданням не з простих. Адже на грамотний вибір суттєво впливають такі фактори, як власні смакові уподобання, широкий асортимент розмаїтих продуктів, фінансова спроможність конкретного забудовника, а також зважування переваг і недоліків того чи іншого покрівельного товару.

Ось чому дуже важливо зробити детальний аналіз, прослідкувати, які саме покрівельні будівельні матеріали – Львів та прогресивні львівські фірми-посередники рекомендують своїм клієнтам великий вибір надсучасних, ефективних засобів для захисту та оформлення дахувиявлятимуться найбільш оптимальними саме у Вашій ситуації.

Відтак, у статті пропонуємо всебічно розглянути позитиви й негативи застосування найбільш затребуваних матеріалів покрівельного спрямування. Скажімо, якщо Вас цікавить питання, як вибрати бітумну черепицю, тоді ласкаво просимо на наш сайт.

Отож, розпочнемо з цієї самої гнучкої, м’якої продукції, яка вирізняється на ринку новітньої будівельної індустрії майстерною комбінацією високої ефектності та ефективності. Загалом бітумна черепиця являє собою покрівельний матеріал, якому властива м’яка фактура, відмінні технологічні та експлуатаційні характеристики, широкий спектр кольорової палітри, винятковий зовнішній вигляд.

Традиційно до складу гнучкої покрівлі входить декілька окремих функціональних нашарувань. Базою у прошарках слугує склополотно чи скловолокно, яке спеціально наповнюють бітумним компонентом. Поверх цих шарів накладається захисне й декоративне нашарування екологічно чистого, надійного мінерального походження.

Гнучкий бітумний продукт прийнято виробляти у форматі окремих аркушевих частин (їх ще по-іншому називають гонтами) з урахуванням різноманітних параметрів. Чітко встановлені розміри аркушів залежать від конкретного виробника і можуть коливатися в межах від одного метра завдовжки і сорока сантиметрів завширшки.

Надаючи перевагу оригінальній бітумній черепиці, споживачеві необхідно знати, що цей покрівельний матеріал вирізняється серед будь-яких інших покрівельних засобів твердого формату унікальною еластичністю. Саме ця перевага суттєво вирізняє виріб серед інших, дозволяючи без проблем застосовувати його з метою захисту й покриття верхньої частини приватного будинку з наявними складними формами, лініями, можливою кривизною, задуманою винятковими архітектурними рішеннями.

Беззаперечним позитивом використання бітумної черепиці є той факт, що з плином часу, в процесі проведення ремонтних операцій на даху (у випадках, коли раптом виявлять певні фізико-механічні пошкодження), у власника дому не виникатиме потреба в реорганізації всієї покрівельної структури. Адже пам’ятаємо, що м’яка черепиця складається з окремих сегментів-гонтів. Тому в разі потреби проведення ремонтних робіт на даху буде цілком достатньо замінити один-два пошкоджених гонти, а не переходити до глобальних дій на кшталт ремонтування всього дахового покриття.

Завдяки дотриманню найсучасніших і найбільш прогресивних технологій, матеріалів, способів бітумна черепиця виділяється серед інших покрівельних матеріалів високими експлуатаційними можливостями, без обмежень у контексті помірних чи надміру суворих кліматичних умов. Так, виріб цієї категорії можна застосовувати у найрізноманітніших географічних широтах, без жодного сумніву щодо якості й тривалості функціонування.

Також варто знати, що бітумній черепиці властива стовідсоткова витривалість до протікання. Справа в тому, що під час тривалої дії сонячних променів на бітумні гонти всі нашарування покрівельного виробу дуже щільно і міцно скріплюються один з одним. Цей процес допомагає отримувати суцільне стійке покриття, якому велика кількість дощової води, вологи не будуть ставати на заваді.

Окремо акцентуємо на м’якій фактурі бітумного матеріалу. Саме через цю перевагу й «родзинку» гнучка черепиця стає відмінним звукоізоляційним виробом. Навіть важкі краплі сильної зливи не будуть Вам надокучати!

Бітумна черепиця

Бітумна черепиця

Власне, діапазон витривалості до часткового вигорання кольору під перманентним впливом інтенсивного сонячного проміння може коливатися залежно від рівня якості та престижності виробника. Звісно, що більш прогресивні компанії створюють бітумну продукцію з урахуванням висококласної сировини. Тому по-справжньому добірна гнучка черепиця спроможна надійно виконувати своє функціональне призначення протягом довгих років експлуатації приватного житлового помешкання, стійко захищаючи будівлю від пагубного впливу зовнішніх природних чинників.

Окрім високоякісної та новаторської черепиці на основі бітуму, великою популярністю серед забудовників сьогодні користується металочерепиця. Її виробляють зі сталі у форматі тонесеньких листів. Добірний покрівельний виріб цієї категорії, приміром, металочерепиця arcelor, обов’язково захищається від згубного впливу корозійних процесів з допомогою кількох спеціалізованих нашарувань.

Важливо знати, що надійну металочерепицю покривають оцинкованим інгредієнтом. Саме від товщини наявного у виробі цинку суттєво залежатиме довготривала експлуатація всієї покрівельної структури. Принагідно зазначимо, що у якісні матеріали на основі металевих компонентів додають допоміжні прошарки з полімерних складників. Такий додатковий штрих сприяє подвійному захисту виробу від негативних корозійних процесів та шкідливої дії ультрафіолетового випромінювання.

Серед позитивних моментів застосування металочерепиці для захисту й оформлення Вашої покрівельної площини варто виокремити наступні чинники: цілком демократична ціна (якщо порівнювати металочерепицю з бітумною, де останній різновид вартує в рази дорожче), невелика вага (всього-на-всього чотири чи п’ять кілограмів на один метр квадратний), стовідсоткова витривалість до згубних впливів навколишнього середовища, надійна стійкість до загорання, міцність листів, довготривалий термін ефективного функціонування (для прикладу, металочерепиця перевіреної якості спроможна стабільно експлуатуватися від сорока до п’ятдесяти років).

Щодо недоліків, слід знати, що за умов непрофесійного встановлення виробу металочерепиця погано справлятиметься з відведенням зайвих шумів. Натомість якщо залучити до монтажних робіт кваліфікованих майстрів, а також вмонтувати мінеральний утеплювач в покрівельну структуру, тоді це гарантуватиме нормальній рівень звукоізоляції.

Крім того, монтуючи металочерепицю на покрівельну площину власного житлового помешкання, існує незначна ймовірність небезпечного сходження снігових мас. Звісно, що цей небажаний фактор можна і треба попереджати, встановлюючи у чітко відведених ділянках висококласні снігозатримувачі трубчастого формату.

До невагомих негативних моментів відносять також той факт, що під час монтажу металочерепиці виникає потреба у наскрізному прикріпленні виробу спеціальними саморізами. Як наслідок – ймовірна не стовідсоткова герметизація покрівельної структури.

Надаючи перевагу металочерепиці як захисному покрівельному матеріалу, обов’язково необхідно подбати про надійний блискавковідвід.

Проте ще раз звернемо увагу, що загалом металочерепиця від перевірених брендів, яку за доступною вартістю рекомендуємо замовити у каталозі нашого інтернет магазину, найкраще поєднує в собі такі вагомі критерії, як хороша якість та помірна ціна.