Пінопласт екструдований

Пінопласт екструдований

В умовах насиченого сьогодення з його безперервним технічним прогресом, застосуванням новітніх засобів, прийомів та методик, зокрема у галузі сучасної будівельної галузі, вагому роль в контексті ефективного будівництва відіграє акцент на перевірених часом і досвідом утеплювальних матеріалах.

Так, на ринку модерної та популярної будівельної продукції доволі затребуваним вважається пінопласт екструдований, який пропонують успішні європейські виробники з акцентом на грамотній комбінації оптимальної вартості та відмінних експлуатаційних характеристик протягом тривалого терміну проживання у приватному житловому будинку. Тому в статті рекомендуємо детальніше ознайомитися з найпопулярнішими будівельними представниками, які виготовляють та постачають на ринки будматеріалів винятково добірну утеплювальну продукцію на пінопластовій основі.

Отож, одним із найбільш популярних представників, що протягом тривалого часу зумів зарекомендувати себе на європейському ринку будівельної індустрії як прогресивна компанія зі створення екструдованого пінополістиролу високого класу, являється бренд Техноніколь. Його ефективна та по-справжньому якісна продукція давно встигла завоювати прихильність й очікування серед десятків тисяч клієнтів у Європі та за її межами. В чому полягає секрет такої успішності й довіри серед забудовників?

Справа в тому, що екструдований пінополістирол техноніколь нового покоління є продуктом, що виробляється винятково на екологічно надійній базі. В процесі його створення кваліфікований персонал послуговується виключно добірною сировиною, яку в обов’язковому порядку ретельно перевіряють на потрібний рівень якісної та довговічної експлуатації. Поза тим, береться до уваги надсучасне обладнання й високоефективні технологічні принципи, прийоми, методи.        

Важливий момент. Під час виготовлення продуктивного утеплювального засобу на кшталт екструдованого пінополістиролу найсучаснішого зразка майстри будівельної компанії Техноніколь в якості елементу для формування піни використовують спеціальний газ, що в жодному випадку не спричиняє руйнування озонового прошарку нашої планети.

Традиційно один із найбільш розповсюджених варіантів екструдованого пінополістиролу від згаданого бренду має назву XPS Carbon eco і являє собою висококласний теплоізоляційний виріб нового покоління, що створюється на полістирольній базі універсального спрямування з урахуванням ефективного технологічного принципу екструзії. Саме завдяки такому новітньому методу є чудова нагода формувати та постачати на ринки будівельної продукції надсучасний пінистий продукт, вирізняючись однорідною будовою та фактурністю, що передбачає у своєму складі невеличкі закриті сегменти (своєрідні бульбашки) з параметрами від 0,1 до 0,2 міліметри.

Чи не найголовнішою «фішкою» відмінної якості пінопластової продукції цієї категорії є відсутність у структурі крихітних порожніх ділянок, які зазвичай поглинають воду. Відтак ця унікальна характеристика виділяє екструдований пінополістирол марки Техноніколь серед багатьох інших представників, акцентуючи на мінімізованій гігроскопічності, низькому рівні провідності тепла, високих параметрах міцності на стик.

Отож, серед базових переваг використання даного матеріалу слід виокремити відмінні утеплювальні параметри, хороший рівень міцності, витривалість до надто низьких температур, відсутність водопоглинаючих пор, відносно малу вагу, стабільність початкових розмірів плит, демократичну вартість, безпроблемне встановлення, витривалість до корозійних процесів, стійкість до хімічних впливів, екологічну надійність.

Утеплення фундаменту пінопластом

Утеплення фундаменту пінопластом

З допомогою такого матеріалу найкраще здійснювати утеплення фундаменту пінопластом, а також теплоізоляцію підлоги, зовнішніх та внутрішніх стін, покрівельних структур у житлових, адміністративних, промислових будинках тощо.

Крім того, популярністю серед забудовників користуються пінополістирольні екструдовані плити Penoboard, які найкраще підходять для утеплення основи під ногами, стін ззовні та зсередини житлових помешкань, фундаментів, трубопровідних систем різноманітного спрямування.

Важливо знати, що утеплювальні пінопластові плити цієї модифікації передбачають у своєму складі наявність пористих частин з діаметром від однієї до двох десятих часток міліметра. Перевагою застосування теплоізоляційного продукту від Penoboard є його екологічна стабільність і безпека, хімічна пасивність (коли виріб не піддається процесам гниття).

Також слід виділити позитиви використання матеріалу на кшталт хорошої витривалості до деформування, стовідсоткової стійкості до води, вологи, низького ступеня теплопровідності, незначного рівня проникнення пари, стійкості до вогню, відмінної витривалості до появи запліснявілих ділянок, грибків, а також до дії гризунів, гниття.

Серед базових переваг використання плит Penoboard варто виокремити універсальний та широкомасштабний фактор застосування продукту. Приміром, утеплювальний матеріал цього різновиду без проблем можна реалізовувати для утеплення зовнішніх та внутрішніх стін приватних, адміністративних, промислових об’єктів, фундаментів найрізноманітніших видів, покрівельних площин різної конфігурації, основ під ногами будь-яких різновидів. Виріб цієї категорії добре підходить навіть для теплоізоляції автомобільних доріг та залізничних гілок.