Бітумна черепиця

Бітумна черепиця

Сучасний ринок будівельних матеріалів рекомендує забудовникам широкий асортимент продукції для надійного покриття даху. Адже відомо, що з метою якісної, довготривалої, безпечної експлуатації покрівлі необхідно належним чином подбати про міцну, стійку поверхню. Відтак поруч з актуальним питанням, скажімо, як утеплити дах, важливості також набуває процедура оформлення дахового захисного нашарування.

В цьому аспекті відмінним варіантом вважається покрівельний матеріал нового покоління на кшталт м’якої та гнучкої черепиці, що давно встигла завоювати прихильність сотні тисяч споживачів в усьому світі. Вона має безліч позитивних моментів для застосування, які все частіше скеровують вибір покупців на користь її придбання.

Загалом бітумна черепиця, купити яку можна у нашому інтернет магазині, являє собою покрівельний виріб, що вдало комбінує в своїй структурі тверді та м’які інгредієнти. Цікаво, що початковий різновид дахового полотнища, оформленого бітумною сировиною, має американське походження.

Саме на далекому материку майстри будівельної справи вперше сформували картонні сегменти прямокутного формату, які з обох боків захищалися бітумними нашаруваннями. Тільки згодом, коли початковий варіант унікальної гнучкої черепиці «дістався» до Європи, цей матеріал, який нарізали окремими частинками, почали називати гонтом. Оновлені, покращені модифікації гонтів ставали все більш розповсюдженими через високі функціональні можливості.

Бітумна черепиця, ціна – Львів пропонує великий вибір фірм-постачальників по-справжньому добірної продукції – складається з декількох базових нашарувань. Якщо Вам потрібно вибрати якісний та надійний виріб, рекомендуємо разом розібратися у складниках бітумної черепиці.

Найбільш поширеними різновидами є бітумні вироби, що виготовляються на скловолокнистій основі. Цей складник представлений у вигляді синтетичної структури, яку отримують внаслідок комбінації інгредієнтів екологічно чистого, природного походження типу вапна, доломіту, соди, кварцового піску. Подібна комбінація дозволяє сформувати покрівельний матеріал з надійними характеристиками якості, зносостійкості.

Скловолокниста структура бітумного виробу спроможна гарантувати такі якісні властивості черепиці, як витривалість до фізико-механічних та хімічних навантажень, стабільна складова параметрів, витривалість до пагубної дії надмірної вологості, вогнетривкість, еластичний та гнучкий формат.

Крім скловолокнистого інгредієнта, важливим складником бітумної черепиці є сам бітум, представлений у вигляді натуральної сировини зі смоляною будовою. З метою регуляції якісних технічних характеристик та довготривалої експлуатації виробу бітум зумисне комбінують з різноманітними полімерними домішками.

Третім нашаруванням модерної бітумної черепиці є мінеральна крихта натурального, екологічно чистого походження, що має у своєму складі елементи сланцю, кремнію, базальту. Головне функціональне призначення мінеральної присипки полягає у надійному захисті покрівлі, а також у забезпеченні даховому покриттю презентабельного та ексклюзивного зовнішнього вигляду.

Унікальна мінеральна крихта спроможна забезпечувати бітумній черепиці такі технологічні можливості, як допоміжний захист від пагубного впливу ультрафіолетового випромінювання, від різноманітних фізико-механічних пошкоджень; збільшення стійкості та довготривалої експлуатації самого продукту; підвищений рівень витривалості до надміру високої температури; забезпечення оригінального та розкішного зовнішнього вигляду.

Аналізуючи добірні складники бітумної черепиці, варто підкреслити, що саме завдяки їхній якості гарантується стовідсоткова витривалість до гниття, ржавіння. Позитивом використання бітумної черепиці в якості покрівельного виробу є відмінний рівень гнучкості та еластичності, що дозволяє експериментувати з форматами черепиці, незважаючи на різноманітність конфігурації дахового полотнища.

Монтаж бітумної черепиці

Монтаж бітумної черепиці

Щодо правильного монтажу бітумної черепиці, варто підкреслити важливість урахування всіх будівельних норм, стандартів та рекомендацій кваліфікованих майстрів. Справа в тому, що гнучка та еластична черепиця нового покоління має досить м’яку будову. Тому для її надійної та безпечної фіксації необхідно належним чином підготувати робочу поверхню. Це робиться з метою уникнення небажаних наслідків поганого монтажу на кшталт прогинання, деформації частини черепиці тощо.

Традиційно бітумну черепицю встановлюють на покрівельну структуру двома способами: або у форматі суцільного накладання, або у форматі опалубки. Найбільш розповсюдженим варіантом для бази, на яку накладатимуться бітумні гонти, являється дерев’яна сировина.

Знову ж таки, звернемо увагу, що для максимально ефективного та довготривалого функціонування сучасної м’якої черепиці з бітуму необхідна консультація та присутність кваліфікованих експертів під час безпосереднього монтажу виробу. Це гарантуватиме якісну та довготривалу експлуатацію покрівельного покриття у свіжому яскравому вигляді.