Монтаж металочерепиці

Монтаж металочерепиці

Коли під час зведення приватного житлового помешкання справа доходить до формування та захисту дахової структури, актуальності набуває питання правильного вибору покрівельного матеріалу. На щастя, новітній ринок будівельної сфери рекомендує своїм клієнтам великий вибір надсучасних, прогресивних, більш класичних, ергономічних, екологічно надійних і надзвичайно міцних засобів для покриття верхньої частини власного помешкання.

Зокрема, сьогодні у галузі приватного будівництва доволі розповсюдженими вважаються такі покрівельні продукти, як шифер, дорога та вишукана бітумна черепиця, безліч неординарних виробів типу екологічно надійної соломи, очерету, листові варіації на металевій основі на кшталт профнастилу та металочерепиці. Власне, останній різновид користується нині чималою популярністю серед забудовників, оскільки продукція цієї категорії вирізняється чималим спектром позитивних і вигідних моментів. Яких саме? Читайте далі у статті…

Насамперед, звернемо увагу, що класичний варіант металочерепиці являє собою легкий, простий і практичний у функціонуванні будівельний покрівельний продукт, який створюють на базі оцинкованих сталевих сегментів та обробляють з обох боків спеціальними полімерними компонентами. Високоякісна, приміром, арселор металочерепиця, яку Ви можете за демократичною вартістю придбати в нашому онлайн магазині, представлена у широкому кольоровому спектрі. Відтак, кожен замовник з урахуванням власних смакових потреб, відповідного рівня платоспроможності матиме чудову можливість купити такий різновид покрівельного матеріалу з оцинкованої сталі, який максимально вигідно і доцільно підкреслюватиме винятковість Вашого приватного будинку.

Серед найбільш вагомих позитивних моментів застосування виробу цієї категорії кваліфіковані майстри будівельної індустрії вирізняють відносно малу вагу товару. Справа в тому, що відмінна металочерепиця тайл, ціна якої зафіксована у каталозі нашого інтернет магазину, або будь-який інший різновид виробу від прогресивних будівельних брендів, важить орієнтовно від чотирьох до п’яти кілограмів за один метр квадратний. Натомість порівняємо вагу класичної керамічної черепиці, ваговий показник якого сягає приблизно сорока кілограм! Відповідно, саме легка вага добірної металочерепиці та її безпроблемне встановлення суттєво впливає на масовість вибору даної продукції з метою подальшого облаштування верхньої частини приватного житлового помешкання.

Крім того, серед базових переваг використання металочерепиці вирізняють відмінний рівень стійкості виробу до пагубної дії ультрафіолетового випромінювання. Завдяки добірному покриттю на основі полімерних компонентів, що мають у своєму складі спеціальні стабілізуючі компоненти щодо дії ультрафіолету, є можливість добре захищати виріб від вигорання та ймовірної тьмяності кольорової барви. Власне, ця «родзинка» значно вирізняє добірну металочерепицю серед будь-яких інших покрівельних матеріалів нового покоління, тому що полімерне нашарування може надійно поглинати та ліквідовувати негативну дію ультрафіолету.

Варто також враховувати високий рівень витривалості матеріалу до надміру низьких чи високих температур, не нехтуючи при цьому якісними функціональними можливостями впродовж довгих років експлуатації. Хороший показник стійкості до будь-яких температурних показників характеризує металочерепицю як надійний вогнестійкий виріб.

Пам’ятаймо про вагомий фактор довершеної естетики. Оскільки сучасні прогресивні будівельні компанії виготовляють металочерепицю у доволі широкому сегменті різноманітних тонів та відтінків, для забудовників є прекрасна можливість експериментувати з власними дизайнерськими ідеями та креативними рішеннями.

До плюсів застосування по-справжньому якісної металочерепиці слід також віднести довготривалу експлуатацію виробу у відмінному зовнішньому вигляді. Справа в тому, що кваліфіковані майстри перевірених брендів створюють будівельні покрівельні матеріали цієї категорії з урахуванням довгого терміну функціонування у якісному та презентабельному стані, незважаючи на зовнішні чинники типу атмосферних опадів, ультрафіолетового випромінювання, фізико-механічних ударів, хімічних впливів тощо. Скажімо, мінімальний проміжок ефективної експлуатації новітньої металочерепиці становить орієнтовно 50 і більше років.

Чи не найважливішим фактором на користь придбання металочерепиці являється відносно невелика вартість будівельного продукту. Наразі важко знайти інші аналоги з настільки вдалою комбінацією доступної ціни та доволі високих технологічних, функціональних та естетичних параметрів!

Тепер перейдемо до мінусів. Відомо, що не існує ідеальних виробів, однак кожен із різновидів будівельного матеріалу може вирізнятися більшою чи меншою кількістю негативних сторін. Якщо говорити про металочерепицю нового покоління, то виробу цієї модифікації властиві не надто вагомі недоліки.

Приміром, вважається, що металочерепиця характеризується не надто високими звукоізоляційними параметрами. Однак якщо реалізовувати її встановлення, враховуючи всі правила, норми, рекомендації висококваліфікованих будівельних майстрів, тоді цей мінус автоматично зникатиме.

Утеплення даху мінеральною ватою

Утеплення даху мінеральною ватою

Для прикладу, достатньо під час монтажу покрівельного матеріалу врахувати грамотне встановлення такого екологічно чистого і надійного термічного ізолятора, як мінеральна вата для утеплення даху, ціна якої вважається цілком помірною на ринку сучасних будівельних утеплювальних засобів. Саме якісно вмонтований мінеральний утеплювач у покрівельну структуру сприятиме надійній теплоізоляції і звукоізоляції, зводячи діапазон шумового навантаження до мінімуму.

Серед мінусів застосування металочерепиці вирізняють також присутність невеликих отворів на даховій площині. Побутує думка, нібито в процесі монтажу металочерепиці саморізи спроможні формувати щілини на даховій структурі. Проте в реалії добірні саморізи обов’язково передбачають у своєму складі спеціальні прокладки, що в жодному разі не піддаються пагубному впливу атмосферних опадів чи будь-яких інших зовнішніх чинників, попереджаючи ймовірні протікання впродовж всього часу функціонування металочерепиці.

В процесі вибору покрівельного матеріалу цієї категорії необхідно пам’ятати, що природа металу передбачає накопичення електростатичного заряду. Відтак, за умов монтажу металочерепиці слід обов’язково подбати про встановлення допоміжного захисту у вигляді громовідводу.

Як бачимо, недоліків мало, і всі вони, по суті, легко вирішуються вищеописаними рекомендаціями.

Насамкінець, акцентуємо на першочергових нюансах, які необхідно враховувати під час вибору висококласної металочерепиці.

Насамперед, слід визначитися з потрібними параметрами товщини виробу. Скажімо, нині стандарти будівельної індустрії пропонують споживачам мінімальну товщину металочерепиці півміліметра для оформлення приватних житлових осель. У випадку ще меншої товщини виріб доцільно застосовувати лише для оздоблення окремих елементів на кшталт козирків, навісного покриття, в процесі зведення легких невеличких будиночків. Проте краще замовляти виріб із листом завтовшки 0,7 міліметрів.

Під час замовлення металочерепиці рекомендується особливо акцентувати увагу на якісний рівень полімерного нашарування, який функціонує з метою надійного захисту та надання довершеної естетики металочерепиці. Традиційно ринок будівельних покрівельних засобів пропонує забудовникам металочерепицю на базі таких полімерних частин, як пурал, поліестер, поліестер матової конфігурації, пластизол тощо. Ці полімерні різновиди відрізняються за кольоровою витривалістю, довготривалим терміном ефективного функціонування.