Перевірені вироби для оздоблення фасадуКожен забудовник прагне створити свій дім з якомога кращих, якісніших матеріалів. Адже від добірності сировини залежатиме надійність, безпечність, тривалість функціонування житлової оселі. Не менш вагому роль відіграє також естетична складова.

Власне, оформленню зовнішніх стін приватного помешкання приділяють чимало уваги. І недаремне. Вдало підібрані матеріали для фасадного оздоблення – запорука не тільки якісної та довготривалої експлуатації заміського будинку, але й показник смакових, естетичних уподобань його господарів.

На щастя, сучасний ринок будівельної продукції рекомендує споживачам чималий перелік новітньої сировини на кшталт декоративно-оздоблювальних штукатурок, що враховують широкий спектр дизайнерських можливостей та найрізноманітнішу фінансову спроможність покупців.

Останнім часом дуже популярною вважається мозаїчна штукатурка. Нанесення сировини на зовнішні боки приватної оселі не вимагає надмірних зусиль та клопотів. Відомо, що цей різновид оздоблювальної продукції виробляють із застосуванням спеціальних акрилових смол та різнобарвної крихти, що характеризується несхожою між собою фактурою. Власне, через подібні властивості є чудова нагода оформити фасад в ексклюзивну та неперевершену оболонку.     

Чим пояснюється шалений попит на оздоблювальні матеріали такого формату? Причина затребуваності криється, насамперед, у складниках продукції. Саме вони спроможні гарантувати виробам відмінні функціональні можливості з обов’язковим врахуванням естетичних властивостей по-справжньому високого рівня. Приміром, декоративна штукатурка kreisel являє собою загущену рідину, що має у своєму складі дрібні гранітові крихти, спеціальні допоміжні барвисті зерна. Усі інгредієнти поєднуються між собою завдяки стійким акриловим смолам.    

Залежно від параметрів крихти та зерен, може бути декілька різновидів декоративно-оздоблювальної сировини. Доволі затребуваною є продукція, що містить у своєму розчині дрібнозернисті компоненти з розмірами від 1,4 до 2 міліметрів. Якщо Ви маєте намір красиво та якісно оформити зовнішні стіни приватного будинку або їхні нижні сегменти, краще застосовувати штукатурку з дуже дрібними зернятками, параметри яких сягають позначки півміліметра.

У питаннях кольорів, сучасні декоративні матеріали, зокрема штукатурка кароїд, вирізняються досить широкою палітрою. Цікаво, що кінцевий варіант виробу виходить через комбінування крихти найрізноманітніших параметрів, типажу та відтінків. Під час виготовлення декоративної штукатурки будь-якого виду фахівці застосовують і природну, і розфарбовану крихту. Ці інгредієнти поєднуються у конкретно вичислених дозах. Таким чином, враховуючи сучасні методи й технології створення оздоблювальної продукції, виробники добірних штукатурок мають можливість гарантувати забудовникам по-справжньому надійні товари з урахуванням будь-яких споживацьких запитів.    

Якісні вироби для оформлення зовнішніх стін приватного житлового помешкання володіють рядом переваг. Приміром, завдяки наявності полімерного компонента у великих пропорціях забезпечується надійна витривалість декоративного полотна до різних умов зовнішнього середовища типу дощу, снігу, граду, сильного вітру, температурних перепадів, ультрафіолетового випромінювання тощо.

Серед позитивів використання декоративних штукатурок варто підкреслити наступні моменти:

  • відмінні експлуатаційні можливості – вони враховують як стійкість до впливу природних факторів, так і легкість у догляді. Застосовуючи спеціальні засоби для догляду за декоративним покриттям, можна без проблем підтримувати свіжий презентабельний вигляд фасадного полотна протягом довгих років функціонування;
  • широкий вибір продукції з урахуванням найрізноманітніших кольорових рішень – кожен забудовник має нагоду обрати саме той варіант, який допоможе втілити бажані естетичні задуми;
  • високий рівень витривалості до механічних та природних впливів;
  • передбачає використання на різні типи фасадної поверхні – сучасні декоративні штукатурки відмінно функціонують на цегляній, цементній, пінобетонній структурі тощо;
  • хороший показник проникнення пари;
  • відмінний рівень еластичності;
  • довготривалий термін експлуатації.

Загалом нанесення декоративної штукатурки будь-якого різновиду не є складним. Для початку необхідно ретельно підготувати площину, на яку згодом буде накладатися матеріал. Поверхню треба якісно вирівняти, вичистити, знімаючи залишки попередніх нашарувань.

Залежно від типу поверхневої структури, накладається відповідний варіант ґрунтовки. Потім готується розчин: у велику посудину з водою додається суміш у сухому вигляді, розмішується до утворення густої однорідної маси. Принагідно зазначимо, що ринок будівельних матеріалів пропонує великий вибір добірних штукатурок у готовому вологому вигляді. Це досить зручно і надійно.

Накладання штукатурної речовини відбувається з використанням металевої терки з нержавіючої сталі. Наноситься вся продукція без очікування, поки вона висохне. Згодом слід вирівняти оформлену поверхню. Висихає фасад приблизно одну або дві доби після нанесення.