Утеплення фундаменту

На перших етапах будівництва власного житла необхідно не тільки правильно обрати земельну ділянку, але й не завадить провести професійні консультації з архітекторами та інженерами-будівельниками. Важливим є ще й те, на яких грунтах буде проводитись будівництво, адже заболочені грунти вимагають проведення комплексних робіт по меліорації, а в подальшому і гідроізоляцію фундамента будинку.

Важливим фактором є наявність на будівельному майданчику необхідних для житла комунікацій: водогону, газогону, каналізації, наявність електропостачання. Не менш важливим є наявність підїздних шляхів, а також оточуюча інфраструктура: магазини, дитячі майданчики, садки, школа, стадіон, заклади культури.

Вже при перших етапах будівництва починаючи з фундамента необхідно подбати про термоізоляцію. Адже утеплення будинку, якщо проведено правильно, суттєво заощаджує нам кошти на обігрів житла. Утеплення будинку необхідно проводити в комплексі, починаючи від фундамента, стін, підлог, перекриттів, горищних приміщень, даху.

Найбільш якісним і ефективним термоізоляційним матеріалом на сьогоднішній день є мінеральна вата. Мінеральна вата не горить, не гниє, в ній не заводяться гризуни, цвіль, стійка до хімікатів і розчинників, не містить токсичних органічних сполук, паропроникна, вологостійка, екологічно чиста. Неабияке значення має й правильний її вибір і монтування.

Якщо у вас обмежені фінансові можливості і ви бажаєте заощадити кошти на отепленні стін придбайте для будівництва газобетонні блоки. Самі блоки легкі, за розмірами більші від цегли, легко ріжуться, при кладці використовується тонкий шар клею, тому будинок будується швидко і виглядає естетично.