Утеплити фасад

Утеплити фасад

Питання реалізації максимального грамотної й оптимальної теплоізоляції як нещодавно зведеного приватного житла, так і давно збудованої приватної будівлі, завжди цікавитиме господарів. Адже саме від добре продуманих і застосованих технологічних прийомів та відповідних будівельних утеплювальних матеріалів в подальшому суттєво залежатиме рівень заощадження на обігрів дому, а також комфортабельність та здоровий мікроклімат під час безпосереднього перебування в оселі.

Власне, в цьому контексті варто акцентувати на тому, як ефективно утеплити фасад. Ціна на відповідні будівельно-ремонтні процедури може бути різною. Все залежить від конкретного виду підібраної термічної ізоляції, конструкційної та архітектурної специфіки того чи іншого заміського житла, особливостей самого процесу встановлення обраної теплоізоляції, а також від врахування консультацій та фактичної допомоги досвідчених фахівців будівельної сфери.

Отже, яким чином краще вибирати утеплювальний засіб, які взагалі бувають термічні ізоляційні продукти та яким видам доцільно надавати перевагу? Відповіді на ці та інші дотичні й не менш важливі питання знайдете далі у статті.

Відповідно до походження сучасні варіації будівельної утеплювальної продукції діляться на два різновиди так званого органічного та неорганічного спрямування. Власне, до першої категорії належить усім відомий пінопласт для фасаду, його надсучасні похідні та натуральна ековата.

Пінопластові варіації зазвичай користуються популярністю серед численного сегменту покупців, тому що його вартість вважається цілком доступною. Довговічність його функціонування можна вважати середньою. При цьому дуже важливо дотримуватися всіх будівельних норм та рекомендацій під час монтажу пінопластових плит. Справа в тому, що максимально грамотне встановлення сприятиме більш тривалому та надійному функціонуванню білої термічної ізоляції.

Обираючи пінопласт або його модернізовані похідні в якості теплоізоляції зовнішніх стін приватного житлового помешкання, варто звернути увагу на його позитивні експлуатаційні характеристики. Власне, до таких параметрів належить легка вага товару, безпроблемне та порівняно швидкісне встановлення, жорсткість самої структури пінопластових плит, що дозволяє забезпечувати відмінну подальшу обробку й декорування фасадної площини. Для цього часто послуговуються хорошими декоративними штукатурними виробами, легкою керамічною плиткою. Поза тим, в ролі декоративного й стабільного захисного елементу може функціонувати висококласна фасадна краска короїд. Завдяки широким можливостям в сенсі кольорових рішень та ексклюзивних фактурних експериментів виникає чудова нагода видозмінювати банальні фасадні стіни на справжні витвори мистецтва.  

Фасадна краска короїд

Фасадна краска короїд

Принагідно звернемо увагу на вигоду утеплення зовнішньої структури заміського будинку пінополістиролом з урахуванням термічних панелей, що передбачають монтаж оздоблювальної клінкерної плитки. Власне, вигода тут полягає в тому, що зазначені будівельні продукти не потребують спеціального кінцевого оброблення. Такий композитний засіб формується внаслідок поєднання полістиролу з облицювальною плиткою. Відповідне технологічне рішення гарантує досить-таки стійке приєднання термічної ізоляції із зовнішніми декоративними елементами.

Сьогодні також чималою популярністю серед забудовників користується утеплювальний матеріал на базі екологічно чистої та надійної целюлози, а також допоміжних мінеральних компонентів типу бура та борної кислоти. Відповідно всі інгредієнти ековати вважаються цілком безпечними для людського здоров’я.

Серед експлуатаційних переваг сучасної ековати необхідно виділити відмінні параметри шумової ізоляції. Цей плюс досягається завдяки пухкій будові екологічно надійної целюлозної теплоізоляції. Власне, така структура ековати сприяє забезпеченню здорового мікроклімату всередині утепленого приватного житла. Адже пористість, екологічна безпечність і натуральність виробу дозволяє забезпечувати ці важливі функціональні параметри.

Важливо знати, що під час встановлення целюлозної теплоізоляції в обов’язковому порядку необхідно дотримуватися технології мокрого нанесення виробу. Щодо кінцевої обробки й декорування ековати, тут добре підійде декоративна штукатурка, спеціальні плити чи блокхаус.

До другої категорії сучасної утеплювальної продукції належить мінеральна вата та скловата. Власне, в умовах технічного сьогодення останній варіант термічної ізоляції використовується рідше. Всьому виною незручний монтаж, коли в процесі встановлення скловата виділяє крихітні частинки скла, які можуть несприятливо впливати на організм людини.

Тому більш затребуваною вважається екологічно надійна мінеральна вата. Найчастіше з метою утеплення й захисту всієї фасадної площини до уваги беруться більш жорсткі вироби у форматі плит. Краще використовувати мінеральну вату для фасадного оформлення з показниками щільності від 90 до 200 кг/м3. Традиційно мінеральні плити прикріплюють до фасадної структури з використанням спеціального клею та дюбелів із плоскою шапкою.