Незвичний погляд на білий утеплювачСьогодні пінопласт застосовують в багатьох сферах життєдіяльності людини. Відомо, що він вважається досить практичним і зручним матеріалом у будівельній галузі, зокрема в якості теплоізоляції. Для того щоб використовувати цю білу сировину для утеплення будинку чи інших різновидів помешкань, необхідно чітко оперувати відповідними знаннями.

Скажімо, які різновиди пінопласту краще функціонуватимуть в ролі термічної ізоляції горища, фасаду чи стелі? Адже на сучасному ринку будівельних матеріалів існує безліч пінопластових варіацій, і не всі добре експлуатуються в тій чи іншій частині житлового помешкання.

Відтак з метою реалізації якісного утеплення будівлі слід ретельно розібратися з різновидами білої теплоізоляції. Сьогодні серед сучасних забудовників особливо затребуваними є наступні продукти на основі пінопласту:

  • пінопласт у форматі листів – вважається найбільш розповсюдженим типом білої теплоізоляції, яка відмінно слугує в якості утеплювача стін, підлоги, стелі. Універсальний варіант для тих, хто прагне добре утеплити оселю, економлячи кошти на значно дорожчі матеріали. Справа в тому, що вартість пінопласту є відносно невеликою. Відповідно запастися такою сировиною не становить проблеми для забудовників із різними рівнями платоспроможності. Для утеплення стін чи стелі пінопласт кріплять із застосуванням спеціального клею і пластикових дюбелів, що мають розлогу шапку. Якщо потрібно утеплити підлогу, достатньо просто розкласти на неї листовий пінопласт, не беручи ніяких запчастин для кріплення;
  • пінопласт у форматі кульок – це є досить спеціалізована сировина, що має відносно нешироке коло застосування. Традиційно кульковий пінопласт використовують для термічної ізоляції фасаду. Наприклад, кульки поміщають між фасадними стінами і базовою стаціонарною частиною. Унікальність та перевага утеплення саме цим пінопластовим різновидом полягає в тому, що кульки спроможні щільно заповнювати простір, який необхідно утеплити. Загалом утеплення фасаду пінопластом, ціна якого зазначена в каталозі нашого інтернет магазину, користується популярністю серед забудовників, мешканців приватних будинків;
  • пінопласт екструдований – має підвищені та покращені утеплювальні показники. Також екструдований пінопласт наділений посиленим рівнем міцності та стійкості до різних впливів. Ось чому його часто застосовують в якості теплоізоляції фасаду, даху, стін. Адже матеріал цієї категорії витривалий до різного роду механічних, фізичних навантажень чи пошкоджень;
  • пінопласт у вигляді рідини (по-іншому називається піноізол) – має також специфічну сферу застосування, як і формат кульок. Цікаво, що утворення білої піни відбувається під час безпосереднього процесу термічної ізоляції. Наприклад, майже готову до застосування піну завантажують у ретельно підготовану площину поміж стінами. Потрапляючи всередину, піна починає розкривати свої утеплювальні функціональні можливості. Подібно до різновиду пінопласту в кульках, рідкий піноізол надійно заповнює всі щілини, весь необхідний простір, надійно оберігаючи будинок від потрапляння холодного повітря всередину.

Існує ще багато варіантів пінопласту на кшталт полістирольного, армованого, фасадного тощо. Для того щоб обрати найбільш вдалий варіант, краще попередньо проконсультуватися з фахівцями будівельної галузі. А для того щоб купити пінопласт високої якості та за помірною вартістю, ласкаво просимо до нашого інтернет магазину. Підкажемо оптимальне рішення для максимального комфорту і затишку у Вашій оселі.