Надійний дах потрібен усімВідмінний рівень якості дахового покриття залежить від багатьох чинників. Серед них вагоме місце посідає матеріал, що покликаний прикрашати та захищати дах від впливу зовнішнього середовища. Відтак на сьогодні існує безліч варіацій будівельних ресурсів, з допомогою яких можна якісно оформити верхню частину Вашої оселі, не забуваючи про надійний рівень функціонування, а також про естетичні можливості всього помешкання.

Тож які матеріали краще застосовувати задля створення максимально надійного дахового покриття Вашого будинку?

Пропонуємо розібратися разом, детальніше ознайомившись із популярними будівельними засобами на кшталт бітумної черепиці та металочерепиці.

Розпочнемо з першого варіанта. Отже, бітумна черепиця являє собою покрівельний матеріал, який виготовляють зі скловолокнистої основи. На цю основу накладають декілька прошарків модифікованого бітуму з полімерними домішками. Саме вони гарантують черепиці високий рівень гнучкості, пластичності та міцності.

Плюси застосування цього матеріалу в якості покрівлі полягають у тому, що бітумна черепиця є екологічно чистою сировиною з унікальними естетичними можливостями (зовнішній бік черепиці вкривається базальтовою крихтою різноманітних кольорових тонів і градацій, що дарує широкий спектр дизайнерських рішень).

Також бітумну черепицю можна монтувати до будь-яких покрівельних форм (каскади, куполи, ламані поверхні тощо). Цей матеріал не піддається дії різних мікроорганізмів, гниття, корозії та має відмінні звукоізоляційні можливості. Поза тим, ціна бітумної черепиці вважається сталою і зазначена на нашому сайті.

Серед недоліків використання цього покрівельного матеріалу можна виокремити вразливість до надміру високих температур. Приміром, під дією інтенсивного літнього сонця бітумна черепиця можна м’якшати. А у випадку надмірної вологості не варто забувати про такий елемент, як гідроізоляційна супердифузійна мембрана (під час монтажу бітумної черепиці слід додавати цю плівку).

У варіаціях надійного дахового покриття чільне місце посідає також металочерепиця. Це своєрідні листи чітко окресленої форми, що виготовляють з добірної сталі та захищають спеціальним полімерним прошарком. Захисний шар слугує так званим «панциром» для несприятливих факторів навколишнього середовища та різких змін температури.

Як і бітумна черепиця, металочерепиця має відмінні варіації кольорових забарвлень, що дозволяє реалізовувати оригінальні дизайнерські ідеї. Також цей матеріал, особливо від виробника arcelormittal, є легким (гарантує швидкий, простий на ефективний монтаж), стійким до температурних коливань (чудово захищає дах від спеки, сильних морозів) та механічних, хімічних ушкоджень.

Серед різних виробників сьогодні особливою популярністю користується металочерепиця arcelor. Матеріал цієї престижної фірми є досить міцним, витривалим до зовнішніх факторів, наділеним широкими можливостями для творчості й підсилення унікальних смакових вподобань власників дому.

Однак, подібно до бітумної черепиці, цей покрівельний матеріал потребує допоміжних тепло- і звукоізоляційних матеріалів під час монтажу.

Незважаючи на незначні нюанси, вищеописані варіанти чудово підходять для утворення надійного даху Вашої оселі. Тож нехай Ваш дім, усі його життєво важливі елементи, слугують довго та надійно впродовж тривалого часу.