Профнастил покрівельний

Профнастил покрівельний

Відомо, що кожна будівля промислового, адміністративного чи житлового спрямування в обов’язковому порядку захищається спеціальними покрівельними виробами. Тому з метою стабільної та безпечної експлуатації того чи іншого приватного будинку дуже важливо вирішити не тільки питання, як правильно утеплити дах, але подбати про добірне покрівельне покриття.

Як правило, надсучасні покрівельні продукти виробляють із застосуванням різноманітної сировини, яка вибирається згідно з типом та іншими особливостями даху. Скажімо, серед чималого асортименту засобів розрізняють такі, що призначені виключно для захисту й декорування житлових осель, котеджів, дач. Однак існують і такі покрівельні продукти, які найкраще пристосовані до покриття споруд іншого призначення (господарське, промислове, адміністративне тощо).

Наразі ринок новітньої будівельної продукції рекомендує зацікавленим споживачам великий вибір матеріалів для ефективного й ефектного захисту всієї дахової структури. Вони можуть пропонуватися у форматі фальцевих, штучних, листових, наливних, м’яких виробів. Особливою популярністю на сьогодні користується профнастил покрівельний, а також бітумна черепиця, металочерепиця.    

Щодо останнього різновиду, варто підкреслити на чималому списку позитивних експлуатаційних моментів. Для прикладу, металочерепицю доволі часто замовляють забудовники через її презентабельний зовнішній вигляд, хороші параметри міцності, цілком прийнятну вартість. Щоправда, в процесі безпосереднього функціонування металочерепиця може не настільки добре захищати приватне помешкання від зайвих шумів знадвору, зокрема від звуків дощу. Однак цей недолік можна легко ліквідувати, забезпечивши покрівельній площині відмінну теплоізоляцію.

Традиційно покрівельні матеріали цієї модифікації в обов’язковому порядку вкриваються спеціальними лакованими засобами. З їхньою допомогою матеріал надійно захищається від будь-яких негативних зовнішніх впливів, а також від різного типу фізико-механічних пошкоджень.

Далі, під нашаруванням спеціального лакованого покриття розташовуються базовий та алюмінієвий шари. Позитивом застосування покрівельних виробів цієї категорії вважається також полегшена вага готового товару. Саме через це доставка та подальший монтаж матеріалу не становитиме проблеми. Принагідно зазначимо, що залежно від тієї чи іншої серії, товщини та марки металочерепиці, ваговий показник одного метра квадратного продукту може варіюватися від трьох до п’яти кілограмів. До речі, досить якісною та оптимальною в сенсі поєднання продуктивної експлуатації та демократичної вартості вважається модерна металочерепиця arcelor mittal.  

Металочерепиця arcelor mittal

Металочерепиця arcelor mittal

Важливо знати, що покрівельний виріб на металевій основі може також вироблятися з урахуванням іншої сировини типу міді чи алюмінію. Загалом сталеві листи, що містять оцинковане покриття, являються найбільш розповсюдженою базою для виготовлення готової металочерепиці. При цьому в кінцевому результаті можна одержати продукт завтовшки від 0,45 до 0,55 міліметрів. Цікаво, що цинкове покриття спроможне гарантувати стовідсотковий захист металевої частини від негативних корозійних процесів. Крім того, продукцію ще покривають кількома нашаруваннями з полімерними складами. Це робиться для того, щоб посилити рівень міцності покрівельного матеріалу.

У тих засобах, де використовується алюміній, існує суттєвий плюс. Він полягає у стовідсотковій стабільності готового виробу до пагубного впливу корозії. Серед переваг алюмінієвої черепиці варто виокремити малу вагу товару. Якщо говорити про мінуси, то покрівельні засоби цієї модифікації характеризуються невеликим вибором кольорових рішень і дещо більшою вартістю.

В контексті забезпечення довговічного, стабільного захисту покрівельної структури разом із вишуканим та неперевершеним зовнішнім виглядом можна сміливо обирати черепицю на основі мідних листів. Нестандартні дизайнерські втілення, стовідсотковий і довготривалий захист покрівельної площини від будь-яких негативних чинників навколишнього середовища, – металочерепиця з мідними компонентами здатна оправдати всі побажання й вимоги навіть найбільш вибагливих покупців.

Широкий асортимент металочерепиці забезпечується також великим вибором фактурності та нестандартних форматів матеріалу. Скажімо, Ви можете купувати й встановлювати вироби, що зовні чимось імітують висококласну натуральну черепицю на глиняній основі. Їхня перевага полягає у легкості, високій естетичності, простоті встановлення, стабільній витривалості до будь-яких впливів знадвору.

Можна також купувати й монтувати черепицю каскадного різновиду. Її зовнішній вигляд чимось нагадує шоколадну плитку. Вона вирізняється доступною вартістю, стриманим дизайном, можливістю встановлення у покрівельні площини різного спрямування. Відтак базовим позитивним моментом експлуатації такого покрівельного покриття вважається його універсальна структура, яка добре підходить для захисту й декору різних покрівель.