Штукатурка мінеральна Greinplast ТК

Штукатурка мінеральна GREINPLAST ТК із структурою “Короїд” і грануляцією зерна 2,0 і 3,0 мм – це суміш стирольно-акрилової дисперсії, мінеральних в’яжучих і полімерних речовин, гідрофобних засобів та інших модифікаційних добавок. Вона служить для декоративного тонкошарового штукатурення як внутрішніх, так і зовнішніх стін будинків. Випускається білого та інших кольорів згідно з палітрою. Дуже добре накладається на всі типові мінеральні основи (цементні, цементно-вапняні, гіпсові штукатурки тощо), а передусім застосовується як штукатурне покриття у безшовних системах теплоізоляції фасаду “мокрим способом”.

Орієнтовні витрати
Витрата* Greinplast TK зерно 2,0 мм – бл. 2,5 кг/м²*
Витрата* Greinplast TK зерно 3,0 мм – бл. З,5 кг/м²*

*Витрата продукту залежить від нерівності основи та навичок виконавця.

Приготування основи:
Штукатурка наноситься на рівні щільні сухі несучі основи, очищені від усіх речовин, які можуть перешкоджати зчіпленню, таких як бруд, пил, жири, масел тощо. Поверхні, які викликають сумнів (штукатурка, що кришиться, фарба, що потріскалась тощо) необхідно добре очистити, а нерівності та заглиблення заповнити розчином GREINPLAST ZW. Нестійкі основи з підвищеним поглинанням треба заґрунтувати препаратом для глибокого ґрунтування GREINPLAST U. Плісняву та грибок необхідно обов’язково усунути. Так підготовлену основу слід обов’язково заґрунтувати фарбою GREINPLAST F. Нові цементні і цементно-вапняні штукатурки повинні мати вік не менше 28 днів, а армований шар у системах теплоізоляції – не менше 3 днів.
Приготування суміші:
Вміст упаковки (25 кг) штукатурки GREINPLAST ТK всипати до відповідної кількості чистої холодної води та інтенсивно перемішати механічним або ручним способом до отримання однорідної маси. Робочу консистенцію необхідно допасувати до виду штукатурки, атмосферних умов та поглинання основи. Слід пам’ятати, що до кожної упаковки додається однакова кількість води, щоб уникнути відмінностей в забарвленні поштукатурених поверхонь. Розчин набуває робочих властивостей через 5 хв. і після повторного перемішування. Однакова консистенція підтримується тільки з допомогою повторного перемішування, води додавати не треба. Час придатності розчину, розведеного водою, залежить від навколишніх умов, але не перевищує 30 хвилин.
Виконання:
До виконання штукатурних робіт можна приступити після висихання грунтувального шару. Розчин наноситься на товщину зерна теркою з нержавіючої сталі, яку тримають під кутом. Через деякий час, коли маса не клеїться до знаряддя, штукатурці надають фактуру з допомогою пластмасової терки, яку тримають плоско. При затиранні не треба кропити водою ні штукатурку, ні знаряддя. На стіні, що становить одну площину, необхідно працювати безперервно, застосовуючи матеріал з однієї партії, номер якої подано на упаковці. Витрати штукатурки залежать від того, наскільки рівною є поверхня.

Рекомендації:
Всі роботи слід виконувати при температурі основи і навколишнього середовища від 5 до 30ºС. Оптимальна температура 20ºС. Під час накладання і висихання штукатурки її необхідно захищати від сильного сонячного випромінювання, дощу, вітру до моменту повного висихання. Несприятливі атмосферні умови (низькі температури, висока вологість повітря) під час тужавіння розчину можуть викликати виникнення “висолів”. Вони не є дефектами, але погіршують естетику утеплюваної поверхні. Щоб запобігти цьому, рекомендується застосувати вирівнювальну фарбу GREINPLAST FS. Всі роботи слід проводити згідно з правилами, які містяться в Інструкціях з виконання систем теплоізоляції GREINPLAST Знаряддя необхідно вимити водою відразу ж після закінчення роботи.
Зауваження виробника:
При контакті препарату з очима необхідно промити їх великою кількістю води і звернутися до лікаря. Виріб містить мінеральні наповнювачі, що може бути причиною різних відтінків штукатурки, які походять з різних виробничих партій. Інформація, наведена в Інструкції, має на меті гарантувати оптимальне використання продукту, однак не є підставою для юридичної відповідальності виробника, тому що умови виконання робіт залишаються поза його контролем. У випадку застосування продукту разом з виробами інших виробників ми не несемо жодної відповідальності.