Фасадна вата Нобасіл  Фасадна мінеральна вата NOBASIL

 NOBASIL FKD – мінеральна вата на основі базальтового волокна з хаотичним розташуванням волокон, товщиною від 20 до 160 мм. Основний напрямок застосування мінеральної вати це тепло-звукоізоляція фасадів і зовнішніх стін. Встановлюється із зовнішнього боку огороджувальних конструкцій, придатна для нанесення штукатурних фасадних систем. Відрізняється високою міцністю на відрив і стиск, практично не розшаровується протягом тривалого терміну експлуатації, закріплюється до поверхні за допомогою дюбелів з металевим стержнем і додатково приклеюється клеєм для мінеральної вати. Щільність матеріалу – 140 кг/м3.
Мінеральний утеплювач NOBASIL FKD відрізняється своїми антикорозійними властивостями, стійкий до лужного середовища.

Утеплення фасадів мінеральною ватоюНайбільш розповсюдженним способом утеплення зовнішніх стін будинку є штукатурна система утеплення, яку можна застосувати як в новому будівництві так і при реконструкції. В обох випадках утеплюємо із зовнішньої сторони будинку, прямо поверх кладки в новобудовах, або по існуючому фасаду в разі додаткового утеплення. Економія енергії при утепленні фасаду становить близько 30%.
Що потрібно для утеплення фасаду? Ізоляційні плити Nobasil FKD щільністю 140 кг/ м.куб., армована сітка, цокольні і кутові планки, клеючий розчин і тарілчасті дюбеля з металевим стержнем які гарантують таким способом надійну фіксацію до стін будинку. Отже, що ми маємо, зовнішня несуча кладка, теплоізоляційні плити Нобасіл, які приклеюються і додатково кріпляться дюбелями, армуючий шар з сіткою і фінішна штукатурка.
Утеплення починається з очищення, вирівнювання основи і кріплення цокольної планки на висоті 400 мм над поверхнею землі. Потім точковим способом наносимо клеючий розчин на теплоізоляційні плити, які послідовно починаючи від цокольної планки приклеюємо на зовнішню стіну. На плити, які кріпитимуться до кутів будівлі, клеючий розчин наноситься суцільним шаром. У міру приклеювання плит кріпимо їх додатково фасадними дюбелями. Коли ми прикріпили мінеральну вату, слід кріпити на кути будинку кутник з сіткою. Далі на плити наноситься армуючий розчин, на який кріпитиметься армуюча склосітка. Обов’язковим елементом є посилення дверних і віконних кутів і укосів двошаровими армируючими сітками. Після розгладження і висихання армуючого розчину утеплення можна вважати закінченим. За цим слідує останній етап у вигляді нанесення мінеральних або силікон-силікатних декоративних штукатурок.

Як і всі мінераловатні утеплювачі, NOBASIL характеризується вкрай низьким рівнем теплопровідності але і одночасно – високою паропроникністю. Гідрофобізуючі добавки надають йому водовідштовхувальні властивості. NOBASIL має низьке водопоглинання, що гарантує збереження утеплювачаму своїх властивостей в умовах підвищеної вологості повітря. Дифузія водяної пари назовні з товщі дозволяє утеплювачу (мінеральній ваті) завжди залишатися в сухому стані, тобто ефективно виконувати покладену на нього функцію теплоізоляції.