Мінераловатна ізоляція

Якщо ви розглядаєте різні варіанти ізоляції для будівельного проекту, вам може бути цікаво що таке мінеральна вата.

Ізоляція мінеральною ватою є улюбленим варіантом багатьох будівельників з ряду причин. Це економічно, її легко встановлювати, цей матеріал гарантує високу ефективність енергозбереження.

З чого виготовляється мінераловатна ізоляція? Вона виробляється шляхом розплавлення базальтового каменю та переробленого шлаку з металургійних комбінатів, а потім перетворюють у волокно, яке нагадує вату або вовну. В каталозі нашого онлайн-магазину можна знайти і купити мінеральну вату різних розмірів як від українських, так і закордонних виробників (вата Роквул).

Де доцільно застосовувати мінераловатну ізоляцію? Практично для будь-якого куточка будинку: для покрівлі, стелі, внутрішніх стін і підлог. Мінеральна вата є щільнішим матеріалом у порівнянні з іншими видами ізоляції, такими як склопластик. Це робить її ідеальним вибором для звукоізоляції.

Теплоізоляція мінеральною ватою забезпечує чудові вогнетривкі властивості та витримує температуру до 450 градусів.

Цей матеріал також досить стійкий до води і надмірної вологості. На відміну від деяких альтернатив, якщо мінеральна вата намокне, після того як вона висушується, вона продовжуватиме забезпечувати ефективну ізоляцію. Скловолокно або целюлоза, з іншого боку, обвисають, збираються в грудочки або стискаються, коли вони промокають. І, іноді, єдиний спосіб відновити їх теплоізоляційну цінність полягає в тому, щоб зірвати верхнє покриття та замінити їх. А нова бітумна черепиця (ціна її може бути різною) чи фарба для стін і ремонт коштують недешево.

Утеплення даху мінеральною ватою

Підрядники можуть встановлювати цей матеріал між приміщеннями або в просторі між стінами, між підлогами, щоб зменшити шум. Ізоляція мінеральною ватою встановлюється між дерев’яними та металевими каркасами і не потребує додаткової арматури.

Ізоляція з мінеральної вати користується популярністю, тому що з нею дуже легко працювати. Професійні підрядники розповідають про те, що мінвату простіше використовувати, ніж інші ізолювальні матеріали, такі як склопластик, тому що мінеральна вата більш піддатлива. Вона також має легку вагу. На ній можна ставити відмітки і просто обрізати зайву вату якщо ви плануєте монтаж мансардного вікна, вкладаєте матеріал навколо труб та інших перешкод. Валики мінеральної вати залишаються в потрібному вам положенні навіть на стелях. Якщо ви коли-небудь встановлювали склопластикову ізоляцію на стелях, ви знаєте, що вона випаде, якщо ви не забезпечите додаткову підтримку. З мінеральною ватою все набагато простіше. Просто поставте її на потрібне місце натисніть на неї і все готово.

Утеплення стін мінеральною ватою

Не зважаючи на всі переваги цього ізолювального матеріалу, під час його укладання все ж можуть виникнути неприємні моменти. Контакт із мінеральною ватою може спричинити свербіж або навіть викликати легку висипку. Незалежно від того, який матеріал ви встановлюєте, обов’язково одягайте захисну маску, захисні окуляри, рукавички та сорочку з довгими рукавами.