Мембрана для фундаменту

Гідроізолювати фундамент можна плоскою або профільованою мембраною. Виготовляється плоска мембрана з різної щільності поліетилену, поліолефіну, полівінілхлориду і являє собою плівку. Коли проводиться гідроізоляція фундаменту ПВХ мембраною необхідно враховувати, що товщина плівки не може бути менше 0,4 мм. Вибір профільованої плівки кращий, вона краще зчіплюється з розчином.

Сучасна мембрана для гідроізоляції фундаменту відповідає всім найвищим вимогам. Це високоякісний матеріал. Плоскі мембрани використовуються переважно для горизонтальної гідроізоляції, мають ширину від 1 до 5 дм, підбираються відповідно товщині стін фундаменту.

Шипована або профільована мембрана для гідроізоляції фундаменту випускається виробниками з поліетилену підвищеної міцності 0,5-1 мм завтовшки. Продається листами з круглими (квадратними) виступами на поверхні величиною 8 (рідко 20) мм. Випускається шириною від 100 до 250 см, кріпиться безпосередньо до стін фундаменту. Служить для облаштування вертикальної гідроізоляції. Використовуються мембрани в один або кілька шарів.

Іншими словами, у будівництві та ремонті просто необхідна мембрана для гідроізоляції фундаменту, ціна якої цілком доступна кожному. Якщо біля стін фундаменту влаштований дренаж, доцільно додати в конструкцію гідроізоляції геотекстиль.