Матеріали для зовнішньої обробки будинкуКожна будівля потребує якісного навколишнього оформлення. Питання навіть не в привабливому вигляді (хоча естетичний аспект є доволі суттєвим). Перш за все, мова йде про надійний захист. Адже будь-яка фасадна система вимагає необхідного рівня уваги, аби весь будинок якісно слугував для Вас і Вашої родини протягом тривалого часу проживання.

У статті звернемо увагу на те, чим ефективно оздоблювати фасад будинку у рамках новітніх технологій та дизайнерських можливостей.

Сьогодні найбільш затребуваними облицювальними матеріалами для фасадів вважаються: плитка клінкерна, натуральний чи штучний камінь, пластикові панелі, різноформатний сайдинг, застосування блок-хаусу тощо. Проте не меншою престижністю у забудовників користується традиційний варіант оздоблення з використанням штукатурки і поетапного фарбування фасаду.

Популярність оформлення фасадних площин з допомогою таких матеріалів, як штукатурка і, скажімо, фарба фасадна силіконова (або інший вид фарби) пояснюється декількома причинами, зокрема:

  • надійна теплоізоляція – фасад, оздоблений з допомогою штукатурки і фарби, здатен довго функціонувати, добре зберігаючи тепло в помешканні взимку, не пропускаючи жаркого повітря всередину в літній період;
  • відмінний рівень звукоізоляції;
  • вогнетривкість;
  • широкий вибір кольорової палітри і фактури – ринок сучасних будівельних матеріалів пропонує споживачам найрізноманітніші варіації тонів і відтінків, а також форми. Тому будь-який забудовник має чудову нагоду вибрати саме той варіант, який задовольнятиме його потреби і смакові уподобання;
  • легкий і швидкий монтаж – використання облицювальної штукатурки і фарб не вимагають спеціалізованої підготовки на кшталт наявності додаткового обладнання чи залучення дорого вартісних фахівців. Цікаво, що за бажанням обробити фасад будівлі можна самотужки, детально вивчивши інструкції або проконсультувавшись зі спеціалістами. Нагадаємо, що зазвичай штукатурка наноситься на попередньо вичищену фасадну поверхню. Для цього використовується зручна і стійка сітка фасадна, ціна якої повідомляється у нашому інтернет магазині;
  • доступна вартість – вищезазначені матеріали для оздоблення фасаду не лише зручні й прості у використанні. Їхня перевага полягає також у невисокій вартості: приміром, фасадна фарба, ціна якої зазначена на нашому сайті, характеризується надійними показниками стійкості, якості та помірною ціною.

Загалом сьогодні часто використовують два типи сумішей для обробки фасаду:

  • цементно-піщана – являє собою консистенцію піску, цементу та спеціальних хімічних домішок. Використання подібної суміші є особливо актуальним для оформлення фасадів житлових помешкань у зонах зі специфічними умовами клімату (різкі перепади температур, регулярні сильні вітри, перманентний підвищений рівень вологості тощо);
  • декоративна – часто застосовують такі її підвиди, як акрилова та силіконова. Для того щоб прикрасити оштукатурені фасадні площини відповідним кольором, слід нанести спеціальну фасадну фарбу. Різновидів є безліч. Цікаво, що особливою популярністю користуються силіконові фасадні фарби, які вважаються досить стійкими до впливу зовнішнього середовища, надійно захищають поверхню фасаду й наділені широкими естетичними можливостями.