Купівля добірної продукції для мансарди Видозміна горищного простору на комфортабельну мансардну кімнату – досить розповсюджена тенденція сьогодення. Крім того, що мансардні добудовування забезпечують мешканцям дому необхідні додаткові квадратні метри, ці елементи житлового простору також виконують вагому роль у стилізованості, неповторності дизайну того чи іншого будинку.

Втім, у процесі оформлення затишної мансарди суттєве значення відіграє підбір та комплектація таких елементів, як мансардні вікна, Львів, ціна яких зазначена в каталозі нашого інтернет магазину. Адже вікна для мансардної кімнати повинні не тільки захищати верхню частину будинку від чинників зовнішнього середовища (атмосферні опади, вітер, сонце тощо), але й позитивно впливати на естетику, комфорт і затишок у помешканні.

Під час безпосереднього вибору дахових вікон, забудовнику необхідно звертати увагу на декілька важливих факторів:

  • параметри віконних виробів – мансардні вікна fakro (Львів рекомендує споживачам широкий вибір фірм-постачальників якісної продукції) мають виділятися комфортними для оглядовості розмірами. Скажімо, навіть якщо Ви сидите чи стоїте біля вікна, вдало визначені віконні параметри дозволятимуть Вам належним чином бачити як небо, так і землю чи асфальт. В цьому аспекті варто пам’ятати про покрівельний нахил: віконні параметри повинні зростати паралельно зі зниженням кутового коефіцієнта нахилу;
  • висота монтажу дахових вікон – її слід визначати у такий спосіб, аби всім мешканцям будинку було досить комфортно відчиняти вікно. Скажімо, у ситуації розміщення ручки для відмикання у верхньому віконному сегменті краще розрахувати довжину від паркету (плитки, лінолеуму) до верхньої частини вікна в діапазоні від 185 до 200 см. Така відстань дозволить просто й безперешкодно дотягуватися до віконної ручки. У випадку розміщення відривального пристрою в нижніх сегментах дахового вікна, довжина від паркету до нижньої віконної частини повинна сягати позначок від 110 до 135 см;
  • дещо про ширину мансардного вікна – цей показник залежний від міжкроквяної довжини. Найкращий варіант, коли довжина між кроквами виходить більшою за довжину коробки мансардного вікна приблизно на 4 чи 6 см. Залежно від ситуації, можливо також підігнати параметри крокв, не нехтуючи їхніми функціональними можливостями;
  • пам’ятайте про індивідуальний стиль – незважаючи на унікальність чи особливу складність архітектурного планування Вашої мансардної кімнати, слід пам’ятати про переваги сучасних дахових вікон, а саме про широкий асортимент найрізноманітніших моделей вікон для мансарди. Відтак кожен забудовник, враховуючи власну платоспроможність та всі архітектурні неповторності будинку, зможе без проблем віднайти свій максимально вдалий варіант продукції. Скажімо, купити мансардні вікна високої якості, ексклюзивних моделей можна в нашому інтернет магазині, оформивши коротку онлайн-заявку.

На які фактори ще необхідно звертати увагу під час замовлення мансардного вікна?

Освітленість. Вона прямо пропорційно залежить від кількості віконних одиниць, а також від їхніх параметрів та коректної висоти їх монтажу. Згідно з нормами освітленості площина поверхні дахових вікон має сягати параметрів не нижче, ніж 10% від загальної площі мансардного простору.

В аспекті оптимальної порції світла в укомплектованому горищному приміщенні варто пам’ятати про функціональне призначення мансарди. Скажімо, якщо верхню частину приватного будинку Ви обладнали в ролі дитячої кімнати чи вітальні, тоді можна сміливо збільшувати освітленість від 10 до 20%. Поза тим, додаткове світло та більша кількість одиниць самих вікон у мансардній кімнаті (якщо це, звісно, не спальня чи ванна, де потребується більше замкнутості, менше отворів для сторонніх поглядів) дозволить втілити в життя найсміливіші та найоригінальніші інтер’єрні комбінації.

Сировина. Чи не найважливіша дилема в процесі вибору дахових вікон. З дерева чи пластику, що краще? Як-то кажуть, кращого не існує. Є лише рівномірні переваги і недоліки як пластикових, так і дерев’яних вікон для мансарди. Знаючи всі тонкощі сировини, можна обирати найбільш оптимальній варіант саме для Вашої мансарди.

Наприклад, пластикові дахові вікна наділені хорошою теплопровідністю, відмінними показниками витривалості до впливу ультрафіолету, надмірного рівня вологості. Їх не потрібно захищати допоміжними матеріалами на кшталт спеціального лаку (як це слід робити з дерев’яними). Також пластикові вікна для мансарди володіють довготривалим терміном функціонування, що сягає позначки більше, ніж 50 років.

Проте, незважаючи на безліч позитивів використання дахових вікон на основі пластику, дерев’яні аналоги мають один, але дуже суттєвий плюс на противагу попередньому варіанту. Ця перевага полягає в екологічно чистому  походженні сировини. Адже дерев’яні вікна для мансарди роблять із застосуванням ретельно відібраної сосни. Все-таки, натуральне – це натуральне, тобто це гарантія якості, безпеки для здоров’я мешканців дому, а також – неперевершений дизайн і вишуканість Вашої мансарди.