Кращі серед кращих мінеральних утеплювачівВеликою популярністю серед різновидів термічної ізоляції користуються матеріали природного походження. Вони характеризуються беззаперечною перевагою, що полягає в екологічній безпеці та доцільності застосування з метою утеплення, приміром, фасадів, стелі, дахів, стін тощо.

Серед утеплювачів екологічно чистого спрямування досить затребуваною є мінеральна вата. І недаремне. Адже її виготовляють переважно зі скляної основи, яку попередньо розігрівають до високих температур, витягуючи у тонкі волокнисті сегменти. Крім цієї бази, до складу мінеральної вати, залежно від її різновиду, можуть входити різні допоміжні сполуки, які також мають натуральну природу походження.

Скажімо, особливою популярністю серед забудовників користується мінвата роквул, ціна якої є цілком помірною на нашому сайті. Справа в тому, що натуральний утеплювач цієї категорії створюється на основі застосування базальтових порід. Відповідне наповнення мінеральної термічної ізоляції роквул, а також дотримання новітніх технологій та надсучасних стандартів виготовлення дозволяють вирізняти цю продукцію на ринку сучасних будівельних матеріалів, відносячи її на лідерські позиції.

Мінеральну вату скандинавського походження rockwool створюють у форматі термоізоляційних плит. Їй властиві високі технологічні стандарти, чим, власне, вона заслуговує на велику популярність. Наприклад, мінеральна термоізоляція цієї категорії спроможна плавитися тільки за надзвичайно високої температури (в діапазоні до 1000 градусів за Цельсієм). Крім того, виробу притаманний досить низький рівень провідності тепла і відмінні показники пружності та щільності.

Якщо говорити про зовнішні характеристики якісної мінеральної вати, то суттєвим є показник формату. Скажімо, добірний мінеральний утеплювач зазвичай виготовляється у вигляді плит або рулонів. Мінвата рулонна, ціна якої зазначена у каталозі нашого інтернет магазину, а також у форматі плит вважається доволі простою та зручною у використанні. Принагідно зазначимо, що існує ще один варіант зовнішнього вигляду мінерального утеплювача. Якщо говорити більш точно, то це вигляд без форми. Його монтаж відбувається з використанням спеціалізованих пристроїв. Однак не дуже практичний зовнішній вигляд не означає, що такі різновиди мінеральної вати можуть погано функціонувати. Навіть навпаки. Хоча неоформлену мінеральну ізоляцію важче наносити, вона володіє суттєвою перевагою, яка полягає у можливості щільно приховувати всі недоліки (тріщини, пори, крихітні відгалуження) робочої поверхні.

Ще один важливий критерій, згідно з яким визначають якість мінерального утеплювача, – це щільність. Залежно від рівня щільності мінеральний утеплювач може бути класичним (зі щільнісним діапазоном від 100 до 200 кг/м3), середнім (від 100 до 150 кг/м3), напівтвердим (щільнісний діапазон від 70 до 300 кг/м3) і жорстким (від 100 до 400 кг/м3; зазвичай такий різновид підходить для фасадного утеплення).

Під час вибору високоякісної мінеральної вати нового покоління звертайте також увагу на товщину матеріалу. Власне, цей показник суттєво впиває на рівень збереження тепла в житловому приміщенні. Традиційно більшість виробників сучасного мінерального утеплювача виготовляють рулони або плити завтовшки 50-100 мм. Для прикладу, якщо у рекомендаціях по теплоізоляції конкретної зони в будинку йдеться про необхідність утеплення шаром мінеральної сировини товщиною 350 мм, можна застосувати декілька прошарків наявного матеріалу.

Щодо загальних параметрів мінерального утеплювача, варто підкреслити, що розміри залежать від зовнішнього формату. Скажімо, для мінеральної вати рулонного типу характерні параметри від 1000 мм до 1200 мм (ширина), від 6250 мм до 10000 мм (довжина). Мінеральна термічна ізоляція у вигляді плит має стандартне визначення розмірів, що сягають 1250х610 мм.

Яким виробникам надавати перевагу?

Сьогоднішній теплоізоляційний ринок представлений широким асортиментом мінеральної продукції на будь-який смак, різновид та фінансові можливості споживачів. Проте найбільш затребуваними вважаються наступні варіації.

Мінвата техноніколь вирізняється відмінним рівнем провідності тепла (0,040) та щільності. Поза тим, вата цієї категорії стійка до фізичних та механічних впливів (цвіль, грибок, гризуни, різні мікроорганізми).

Мінеральна вата кнауф також є доволі затребуваною. Головне функціональне призначення виробів цього виробника – надійна термічна ізоляція покрівельного перекриття, стін без додавання завантаженості матеріалу.

Роквул, про який ми згадували раніше, характеризується широким видовим різноманіттям мінеральної продукції. Цей виробник створює високоякісну мінеральну вату нового покоління з дотриманням найсучасніших вимог та стандартів. У їхньому асортименті Ви знайдете як універсальні засоби для утеплення, так і спеціалізовані.