4_67_7-кон-пря1

Коньок для даху виконує не тільки захисну функцію від атмосферних опадів, але і дає вентиляцію покрівлі. Правильна вентиляція покрівлі сприяє збереженню її основних матеріалів, що піддаються впливу навколишнього середовища. Цим і важливий коньок для даху, ціна якого може коливатися в залежності від типу та виду матеріалу, з якого він виготовлений.

Заздалегідь розраховується висота конька даху. Укладається перший елемент конструкції. З обох сторін скатів набивається дошка, яка на сантиметр більша основних дощок обрешітки. Ці дошки не повинні бути поруч один з одною, а знаходитися на відстані п’яти сантиметрів в самій верхній частині стропил. Це залишається так звана вентиляційна щілина, через яку відбувається обмін вологи під покрівельним матеріалом. Якщо у вас зроблений дах під коньок, то варто звернути увагу на правильність усіх зроблених робіт. При укладанні матеріалу можна закривати даний отвір.

Далі проводиться монтаж конька даху – важливий і відповідальний етап. В основному це куточок з листової сталі довжиною 2 метри і шириною 30 см. Для того щоб встановити коньок даху потрібно шуроповерт та гвинти із пресшайбою. Заготовлений залізний кутник накладається на покрівельний матеріал та прикручується до дощок обрешітки. Саморізи рекомендується закручувати у шаховому порядку у хвилю покрівельного матеріалу. При встановленні головне не забувати про герметичність, адже в основному він служить для захисту від вологи. Якщо ви вирішили купити коньок на дах, то варто заздалегідь все розрахувати. Успішної вам роботи.