Комфортний доступ до горища  

Сходи для горища

Мешканці приватних житлових помешкань все частіше видозмінюють складське занедбане горище в упорядкований мансардний простір з яскраво вираженими елементами комфорту й затишку. Скажімо, відчуття добробуту й зручності у кімнаті на мансарді можуть забезпечуватися з допомогою вдало оформленого інтер’єру, майстерного розташування необхідних предметів побуту. Поза тим, суттєву роль у затишному проживанні на мансарді відіграє якісне освітлення (цьому неабияк сприяють дахові вікна нового покоління) та зручний доступ до горищного простору.

Оскільки верхню частину приватного будинку масово перевтілюють в затишний куточок для відпочинку чи прийому гостей, необхідно належним чином подбати про безпечний та надійний вихід до мансардної кімнати. Відтак на допомогу приходять надсучасні сходи на горище oman та факро від престижних польських компаній, які давно встигли завоювати довіру десятків тисяч споживачів. Чому продукція цих виробників вважається настільки затребуваною?

Вся справа у строгому дотриманні новітніх стандартів, перевірених технологій та у чималій кількості переваг, якими наділені вироби для безпечного доступу до мансардної кімнати.

Скажімо, горищна драбина fakro та оман виготовляється з використанням перевіреної та екологічно чистої сировини. Модельний ряд зазначених промисловців представлений різноманітною продукцію на основі високоякісної соснової деревини або металу. Перед запуском у виробництво горищних драбин дерев’яну сировину тестують на якісний рівень. При цьому обов’язково застосовуються високі технології та сучасне обладнання. Якщо відібраний матеріал проходить строгий контроль, тоді його обирають для переробки для створення майбутніх сходів на горище добірної якості.

Щодо металевих конструкцій, їх переважно формують на основі алюмінію або іншого добірного металу. Зазвичай алюмінієві сходові механізми вирізняються легкою вагою та зручними експлуатаційними можливостями. Подібна комбінація переваг дозволяє користувачам просто та без проблем виймати-ховати виріб у стельовий отвір, підніматися-опускатися металевими горищними сходами, враховуючи надійний рівень безпеки та комфорту.

Усі металеві сегменти сходів на горище нового покоління покриваються спеціальною порошковою фарбою, яка не має серед складників шкідливих для людського здоров’я інгредієнтів. Порошкове фарбоване покриття дозволяє зберігати добірні функціональні можливості виробу впродовж довгих років користування, забезпечуючи при цьому блискучий презентабельний зовнішній вигляд загальній конструкції.

Комфортабельність новітніх засобів для виходу на горище чи укомплектовану мансардну кімнату гарантується також зручними параметрами сходів. Наприклад, розміри сходів на горище від перевірених польських брендів є досить різноманітними. Вироби виготовляють з урахуванням широких варіацій висоти кімнатного простору, де потрібно монтувати пристрій. Серед модельного ряду великою популярністю користуються сходи на горище зі стандартними параметрами загальної довжини до 280 см. Також є ексклюзивні серії з урахуванням дещо нетрадиційних розмірів кімнатного приміщення. Особливі модельні варіації можуть розраховуватися на мінімальну висоту до 260-265 см (приклади виробів: сходи на горище Oman Stallux Mini) або максимальну – аж до 310-330 см (дерев’яні сходи на горище Oman Termo Long).

Більшість моделей добірної сходової продукції виробляється з додаванням теплоізоляційного прошарку, який поміщають в структуру кришки люка (традиційно кришку оформляють у білих або бежевих відтінках). Товщина термічної ізоляції зазвичай коливається від 26 до 36 мм. Існують навіть спеціальні серії горищних драбин, розрахованих на монтаж у надміру холодних приміщеннях з різкими перепадами температур між поверхами. В такому разі товщина люкової кришки сягає позначки 66 мм.

Кожна модель сучасних виробів для зручного доступу до складського горища чи комфортабельної мансардної кімнати має декілька ступенів, що гарантують захист та стовідсоткову безпеку під час експлуатації.

По-перше, це металевий поручень. Традиційно його виготовляють у червоному кольорі. Він входить у комплект не до всіх варіантів горищних конструкцій. Проте його можна без проблем замовити в якості допоміжного захисного аксесуару.

По-друге, спеціальні накладки. Вони розташовуються на кожній сходинці, забезпечуючи надійний та зручний підйом по сходах. Відтак користувачі з будь-яким віковим та ваговим показником матиме нагоду легко та безпечно підніматися-опускатися по драбині.

По-третє, гумові наконечники, якими оформлено більшість серій сходів на горище з дерева. Ці елементи допомагають надійно фіксувати горищну драбину, не даючи їй рухатися в процесі підйому-спуску.