Є багато причин чому власникам будинків потрібно зацікавитись тим, що таке гідроізоляція. Ціна цього комплексу заходів не може зрівнятися з користю такої технології. До того ж, гідроізоляція фундаменту допоможе вам уникнути збитків у випадку повені або інших проблем які можуть виникнути через воду або надмірну вологість. Стихійні лиха, сильний дощ, затоплення та протікання можуть призвести до поступового руйнування фундаменту. Вологість може спричинити утворення тріщин у підлозі та стінах, що, в свою чергу, може стати причиною деформації, яка поступово призведе до гниття та, в результаті, до серйозних структурних пошкоджень. Крім того, гниття може призвести до цвілі, яка не тільки впливає на будівельні матеріали, але також може вплинути на ваше самопочуття. Проживати в будівлі без цвілого фундаменту безпечніше для здоров’я. Токсичні гриби не тільки викликають алергічні реакції, але і є причиною різних хвороб.

На щастя, існує безліч способів запобігти виникненню цих проблем. Як відповідальний господар ви повинні вжити заходів для укріплення всіх ділянок вашого будинку, щоб вони були стійкі до води.

Чому вам необхідна гідроізоляція фундаменту? Додавання захисного шару (або двох) до підвалу або фундаменту допоможе не тільки укріпити основу вашого дому, але також може призвести до зменшення витрат на можливі фінансові збитки, у випадку повенені, дощів, танення снігу та високої вологісті.

Гідроізоляція є обов’язковою, якщо ви живете в районі де випадає велика кількість опадів. Це перша лінія захисту від постійного натиску матері-природи. Якщо дощі та зливи це типова погода вашого регіону, крім гідроізоляції фундаментів є сенс подбати про надійну систему водовідводу дощової води. Такі системи є дуже різними, наприклад водостічні системи Bryza підходять для будь-якого будинку.

У міру того, як дощ, сніг, вітер та інші погодні явища штурмуватимуть ваші стіни, невелика кількість води може проникнути всередину фундаменту через маленькі, непомітні тріщини. Вода залишається в середині стін і розширюється, коли температура знизиться.

Але підтоплення фундаменту може бути спричинене не лише явищами природи. Причиною затоплення може стати несправність у сантехніці, наприклад вибух труби.

Якщо ваша підвал є місцем, де ви зберігаєте багато своїх речей, без належної гідроізоляції, вони можуть бути пошкоджені або руйнуються під впливом надмірної вологості або води. Надмірна вологість є особливо небезпечною і руйнівною для меблів та предметів, виготовлених з дерева.

Якісна гідроізоляція допоможе зберегти сімейний бюджет. Загерметизовані пори і мікротріщини не пропускають холодне повітря в приміщення. А якщо додатково провести утеплення мінватою, в будинку буде ще тепліше і затишніше.