Клей для приклеювання пінопласту Fix

  TERM FIX суміш використовується в системі утеплення фасадів «легким мокрим» методом для приклеювання пінополістирольних плит. Паропроникна. Еластична, має дуже добре зчеплення з несучою основою і пінополістирольною плитою.

Розчин Scanmix Fix добре кріпиться до несучих поверхонь. Поверхня повинна бути суха і міцна, очищена від пилу, бруду, плям жиру й масел і інших, що послаблюють зчеплення, речовин. Неміцні шари, що не тримаються, необхідна прибрати. При наявності дефектів і нерівностей на поверхні основи рекомендується вирівняти штукатурним розчином. Всі основи обробити 1-2 рази ґрунтовкою SCANMIX.

Проведення робіт

Клеючий розчин Scanmix Fix перемішують вручну або механічним способом до отримання однорідної консистенції. Після 5-хвилинної витримки готовий розчин слід перемішати ще раз, після чого розчин можна використовувати на протязі 4 годин. Роботи проводити при температурі основи від +5 до +30°С. Коли розчин схоплюється, його треба оберігати від замерзання, швидкого висихання і дощу. Всі рекомендації ефективні при температурі основи +20°С і відносній вологості 60%. Для приклеювання теплоізоляційних плит клеючий розчин наноситься по периметру плит смугою (шириною 4-5 см). В центрі плити формується 6-8 плям, висотою не менше 1 см і діаметром біля 10 см. Це дає можливість подальшого вирівнювання плит відносно одна одної. Площа, вкрита Scanmix Fix, повинна складати не менше 40% від площі плити. Наносити клеючий розчин на всю поверхню зубчатого шпателя із зубцями 8×8 або 10×10 мм можна лише маючи рівну основу. Розчин не повинен попадати на торці плит, надлишки розчину необхідно видалити.

Спочатку бажано зробити рівною стороною шпателю тонкий контактний шар по периметру пінополістирольної плити в місцях, де будуть формуватися плями розчину. Це значно полегшить роботу по монтажу плит. До виготовлення армованого шару штукатурки необхідно приступати через 72 години після приклеювання плит. В суміш вливати тільки прохолодну воду.

** Витрата продукту залежить від нерівності основи і кваліфікації виконавця

Технічні характеристики

Склад: суміш цементу з мінеральними наповнювачами і спеціальними домішками
Колір сірий
Максимальне зерно 0,3 мм
Кількість води для замішування розчину 0,16-0,2 л/кг суміші
Час використання готового розчину до 4 годин
Температура повітря і основи при використанні від +5 до +30°С
Міцність зчеплення з основою більше 0,8 МПа
Товщина шару до 25 мм
Витрата (в якості клею для плит) 4-6 кг/м2/мм