min vata

Клей для мінеральної вати Ceresit CT 190

Суміш Ceresit CT 190 призначена для приклеювання мінераловатних плит і облаштування захисного армованого шару при утепленні фасадів будівель і споруд. При застосуванні для утеплення фасадів пінополістирольних плит необхідно використовувати клейові суміші Ceresit CT 85 і Ceresit CT 83 тільки в якості клею та захисного шару.
Основа повинна бути сухою і міцною, без видимих руйнувань. Перед приклейкою мінераловатних плит основа очищається від пилу, бруду, масляних плям та інших речовин, що зменшують адгезію розчину до основи. Всі неміцні ділянки основи слід видалити і обробити грунтовкою Ceresit CT 17. Нерівності поверхні, шви цегляної кладки понад 10 мм, тріщини заповнити розчинною сумішшю Ceresit CT 29 або Ceresit CT 190. Основи з високим водопоглинанням (гігроскопічністю) необхідно загрунтувати грунтовкою Ceresit CT 17 і витримати до її повного висихання (близько 4 годин).

Приклеювання мінераловатних плит. Суміш розчину наноситься по всій поверхні плити зубчатим шпателем з розміром зуба 10 х 10 мм. Після нанесення розчинової суміші плиту необхідно відразу встановити в проектне положення і притиснути. Зусилля при притисненні повинно бути таким, щоб як мінімум на 40% розчинна суміш розподілилася між основою і плитою. Плити необхідно приклеювати впритул одна до іншої, в одній площині, не допускаючи збігу вертикальних швів. Ширина швів не повинна перевищувати 2 мм. Залишки розчинової суміші необхідно видалити за допомогою води до затвердіння. Після закінчення 3-х діб після приклеювання слід приступити до додаткового механічного кріплення мінераловатних плит фасадними дюбелями .

Облаштування захисного шару. Розчинна суміш СТ-190 тонким шаром (до 2 мм) наноситься на поверхню мінераловатних плит. Потім на неї укладається армуюча сітка і розгладжується. По сітці наноситься другий шар розчинної суміші СТ-190 товщиною 3 мм. У нормальних умовах до нанесення декоративної штукатурка слід приступити після закінчення 3 діб після влаштування армованого захисного шару. Захисний армований шар грунтується фарбою Ceresit CT 16, витримується до повного її висихання (близько 24 годин), потім наноситься декоративна штукатурка або фарба групи Ceresit CT.
Примітка

При використанні Ceresit CT 190 роботи слід виконувати при температурі основи від +5 до +30 ° С. Всі вищевикладені рекомендації ефективні при температурі +20 ± 2 ° C і відносній вологості повітря 55 ± 5%. В інших умовах час, схоплювання і затвердіння розчинової суміші може змінитися. Суміш Ceresit CT 190 містить цемент і при взаємодії з водою дає лужну реакцію, тому при роботі необхідно берегти очі і шкіру. У разі попадання розчинової суміші в очі слід негайно промити їх водою і звернутися за допомогою до лікаря.
** Витрата продукту залежить від нерівності основи і кваліфікації виконавця