Збільшуємо довговічність будинкуПід час планування майбутнього приватного помешкання проводиться чимало робіт для врахування максимально довготривалої та якісної експлуатації оселі. Кожен забудовник прагне отримати в результаті власний дім із комфортними, надійними умовами проживання, незважаючи на особливості клімату, місця розташування тощо.

У цьому аспекті важливим є фактор правильного оформлення основи будинку. Крім того, що фундамент потрібно зводити з застосуванням усіх правил, норм, вимог, якісних матеріалів, слід також пам’ятати про такий суттєвий елемент, як гідроізоляція. Мембрана, зокрема її встановлення потребує відповідних знань і навичок. Саме грамотно реалізована гідроізоляція фундаменту – Львів рекомендує забудовникам великий перелік фірм, посередників, що продають якісні мембрани – спроможна в майбутньому забезпечити відмінний мікроклімат в оселі, а також довговічну експлуатацію всього дому без появи небажаних грибків, цвілі та решти негативних наслідків.

Зазвичай гідроізоляція фундаменту – ціна мембран зафіксована в нашому інтернет магазині – являє собою процес збереження основи і зовнішніх стін будівлі від надмірної вологості. Надзвичайно важливим є захист, коли рівень залягання ґрунтовних вод сягає позначки одного метра або навіть менше від  початкової межі фундаменту.

Існують два так званих різновиди проведення цієї процедури: вертикальний та горизонтальний. Справа в тому, що горизонтальний спосіб гідроізоляції можна проводити лише під час безпосереднього створення основи житлового помешкання. Тобто якщо будівля вже збудована, горизонтальний варіант захисту основи вже не вдасться зробити.

У процесі горизонтальної гідроізоляції основа будинку захищається від вологості у наступних точках: у діапазоні нижньої підвальної частини, а також у точці примикання цоколя до стіни. В такому випадку використовують різноманітний інструментарій. Найбільш затребуваними сьогодні являються матеріали рулонного типу. Їх можна наносити на поверхню фундаменту в гарячому або охолодженому стані. Краще, звісно, нагрівати гідроізоляційні елементи, оскільки в гарячому вигляді їхні прошарки краще кріпляться один до одного, формуючи таким чином надійну міцну конструкцію.

Пропонуємо детальніше ознайомитися з кількома найбільш поширеними методами гідроізоляції фундаменту.

Гідроізоляція на основі бітуму

Її застосовують для збереження від надмірної кількості води, вологи просторів на кшталт підвалів, складських приміщень, які розміщуються нижче, ніж діапазон ґрунту. Цей спосіб потребує нанесення розігрітого до високої температури рідини на основі поєднаних компонентів – асфальту й бітуму. Коли ця суміш застигає, то перетворюється у міцний, суцільний та водонепроникний шар гідроізоляції. Позитивом такого варіанта є відмінне прилягання бітумно-асфальтної суміші до шару підлоги, який слід оберігати від води.

Гідроізоляція обмазувального типу

Робиться з використанням різних мастикових сумішей на базі полімерних сполук, латексу й гуми. Такий шар є досить еластичним, міцним і витривалим. Може наноситися на основу будинку у гарячий чи холодний спосіб із застосуванням широкого пензля, шпателя.

Гідроізоляція з використанням спеціальних мембран

Гідроізоляційні плівки можна використовувати як під час вертикального захисту основи дому, так і під час горизонтального. Суттєвою перевагою цього методу вважається невелика вага мембрани для гідроізоляції, що, в свою чергу, значно спрощує весь процес монтажу. Крім того, не потрібно купувати зайвих матеріалів, витрачати дорогоцінний час на допоміжні речовини тощо.

Гідроізоляційна мембрана для захисту основи будівлі вважається відмінним варіантом, що здатен добре захищати будь-які різновиди поверхонь від води, надмірної вологи. Поза тим, плівка для гідроізоляції спроможна надійно берегти фундамент від грибка, цвілі, навіть не допускаючи проникнення грибкових спор всередину приміщення.