Бітумна черепиця

Бітумна черепиця

В контексті правильного облаштування верхньої ділянки приватного житлового помешкання важливе значення відіграє питання вибору й подальшого встановлення покрівельного матеріалу. Для того щоб покрівельна структура виглядала ефектно та стабільно, враховувати лише дизайнерські моменти замало. Адже дахова площина повинна слугувати, насамперед, стовідсотковим і дуже надійним захистом від будь-яких несприятливих факторів ззовні. Аспект візуальної досконалості також дуже суттєвий, проте другорядний.

Обираючи той чи інший різновид покрівельного виробу, перш за все рекомендується брати до уваги конструкційні особливості конкретного різновиду дахової модифікації. Відомо, що дахи поділяються на структури скатного та плоского спрямування. Власне, для першої категорії можна сміливо застосовувати різні варіації покрівельних засобів типу шиферу, металочерепиці, профнастилу, бітумної черепиці тощо.

Щодо оформлення плоских дахів, варіативність в даній ситуації значно менша. Скажімо, для захисту покрівельних структур плоского різновиду найчастіше послуговуються спеціальними м’якими мембранними продуктами нового покоління.

Якщо Вас цікавить питання – як вибрати бітумну черепицю – варто добре орієнтуватися в базових функціональних параметрах цього модерного та надзвичайно вигідного гнучкого покрівельного матеріалу. Для прикладу, по-справжньому якісна бітумна черепиця передбачає у своєму складі наявність декількох ретельно продуманих нашарувань на кшталт скловолокнистого прошарку, шару спеціально підготовленого й покращеного бітумного компоненту та верхньої ділянки з різнобарвної крихти екологічно надійного мінерального походження, що забезпечує естетичну довершеність надсучасного м’якого покрівельного покриття.

Надаючи перевагу гнучкій бітумній продукції для захисту й ексклюзивного оздоблення всієї дахової площини, необхідно враховувати наступні позитивні експлуатаційні характеристики бітумної черепиці. Скажімо, їй властива відмінна витривалість до вогню, води, вологи, а також до появи небажаних запліснявілих ділянок.

Також серед переваг використання м’якого бітумного продукту перевіреної часом і досвідом якості виокремлюють невелику вагу товару, що дуже вигідно та практично в процесі транспортування та безпосереднього встановлення. Адже порівняно легка бітумна черепиця в жодному разі не буде перевантажувати всю кроквяну систему. Звісно, експлуатаційним плюсом бітумної черепиці вважається надзвичайно широкий вибір оригінальних кольорових рішень, завдяки чому кожен зацікавлений господар приватного житла матиме унікальну нагоду реалізувати всі свої неповторні дизайнерські втілення.

У контексті стабільно захищеної покрівельної структури важливе значення має також правильно організована теплоізоляція даху. Так, з метою грамотного утеплення верхньої ділянки заміського будинку сьогодні часто використовують екологічно чисту та безпечну мінеральну вату, особливо її різновид на основі базальтових елементів.

Наприклад, високоефективна та новітня теплоізоляція роквул вважається пожежобезпечною, загальнодоступною, легкою та безпроблемною в сенсі фактичної реалізації. Поза тим, мінеральні термічні ізолятори від популярних європейських будівельних компаній характеризуються хорошою пружністю (дозволяє зберігати початкову форму протягом тривалих років функціонування у кроквяній системі), демократичною вартістю, відмінними теплоізоляційними показниками.    

Важливо також враховувати той факт, що згідно зі своєю природою мінеральна вата є гігроскопічним продуктом. Цей можливий недолік можна легко виправити, додатково встановлюючи такий незамінний матеріал, як висококласна мембрана гідроізоляційна для даху. Надійно захищаючи мінеральний утеплювач від небажаного попадання вологи з використанням модернізованих та надзвичайно міцних мембран, можна гарантувати довговічну та стабільну експлуатацію екологічно чистої ізоляції на мінеральній основі.      

Теплоізоляція даху

Теплоізоляція даху

Для утеплення дахової площини сьогодні також часто застосовують пінопласт та його осучаснені похідні. З одного боку пінопластова термічна ізоляція вирізняється позитивними моментами типу легкої ваги, оптимальної ціни, вологостійкості, простоти встановлення. З іншого боку його пожежна нестабільність не надто добре впливає на захист покрівельного простору. Тому варто наголосити, що пінополістиролом та його іншими модернізованими видами більш доцільно та вигідно утеплювати фасадні структури, основу під ногами.

Ще одним, віднедавна дуже затребуваним, теплоізоляційним засобом для захисту даху являється пінополіуретан. Його напилюють з урахуванням спеціального технологічного прийому. Суттєвим позитивом даного утеплювального виробу вважається стовідсоткова наповненість необхідних ділянок без залишків навіть найменших щілин. Поза тим, пінополіуретану властива негорючість, стійкість до води, вологи, мала вага. Серед недоліків виділяють не надто хорошу проникність пари. В подібних ситуаціях рекомендується належним чином подбати про добірну витяжну вентиляцію.