Ізоляція фундаменту

Ізоляція фундаменту

Якісна ізоляція фундаменту є настільки ж важливою, як безпосередній процес його зведення. Адже завдяки майстерно захищеній основі приватного житлового помешкання буде забезпечуватися довготривала та безпечна експлуатація всього будинку.

Справа в тому, що не захищений належним чином фундамент спроможний псуватися фактично відразу, через декілька місяців після основних ремонтних робіт. Що може виявитися більш критичним та пагубним, ніж пошкоджена опора житлової будівлі?     

Аналізуючи ізоляційні процеси основи помешкання, насамперед, мова йде про надійну захищеність фундаменту від таких негативних чинників, як вода, надмірний рівень вологості. Ось чому дуже важливою є якісно реалізована гідроізоляція. Львів, львівські будівельні компанії та магазини пропонують забудовникам великий вибір надсучасних засобів для стовідсоткового захисту основи дому у форматі мембран. Загалом існує декілька перевірених способів запобігти псуванню базової частини будівлі, проте одним із найбільш ефективних вважається застосування мембранних виробів нового покоління.

До речі, останнім часом серед широкого різноманіття модерних та якісних плівок особливо затребуваною стала спеціалізована геомембрана для фундаменту. Її унікальність полягає у сировині надзвичайно міцної структури, що має у своїй основі стійкі поліетиленові нашарування. Крім того, геомембрана має значно більший спектр застосування, ніж гідроізоляційні плівки класичного типу.

Геомембрана для фундаменту

Геомембрана для фундаменту

Щодо особливих геомембран, варто також знати про їхній посилений рівень витривалості до будь-яких фізико-механічних процесів. Структура плівки нового покоління є доволі міцною. Фахівці будівельної галузі належним чином подбали про якісний рівень функціонування геомембрани. Адже під час її експлуатації можуть відбуватися різноманітні згубні (мається на увазі для функціонування плівки) процеси на кшталт природних (навіть майже непомітних) земельних зсувів, росту коренів дерева чи грибів, течій підземних вод тощо.

Загалом правильний монтаж гідроізоляції будь-якого різновиду – це відповідальна та нелегка робота, що потребує врахування багатьох нюансів. Якщо встановити мембрану або інший гідроізоляційний варіант з дотриманням всіх правил, норм, вимог, тоді це гарантуватиме довговічне та якісне функціонування як самого фундаменту, так і всього приватного житлового помешкання.

В чому полягають основні тонкощі, пов’язані з облаштуванням гідроізоляції основи дому? Насамперед, варто взяти до уваги наявність цокольного елемента. В такому разі надійний гідроізоляційний захист фундаменту особливо необхідний. Завжди слід пам’ятати, що навіть звичайний дощ чи сніг спроможний проникати крізь основу будинку, потрапляючи всередину приміщення крізь підлогу.

Поза тим, треба брати до уваги такий суттєвий фактор, як наявність підземних вод. Скажімо, у випадках надміру заглибленої основи будівлі в ґрунтову структуру можливі наслідки типу потрапляння вологи в підвальний простір. Тому в подібних ситуаціях необхідно відразу належним чином попіклуватися про професійні гідроізоляційні заходи безпеки.

Якщо Ваша приватна оселя знаходиться лише на стадії проектування, найбільш доцільно відразу ретельно вивчити та врахувати всі тонкощі, пов’язані з місцевістю (рівень ґрунтових вод, кліматичні особливості тощо). Крім того, варто детально прослідкувати та проаналізувати водний напір ґрунтових вод. В цьому контексті не зайвою буде реалізація геодезичного аналізу ґрунтової структури.

Досить поширеним методом захисту фундаменту є гідроізоляція рулонного типу. Цей принцип є найвигіднішим в тих ситуаціях, коли ґрунтові води перебувають досить високо. Тому захищати основу будівлі варто з особливою ретельністю.

На щастя, ринок сучасних будівельних матеріалів рекомендує споживачам широкий асортимент плівок та мембран по-справжньому високої якості. Єдине, за чим стоїть питання, – це правильний монтаж плівкових виробів. Не буде зайвою консультація та присутність кваліфікованих майстрів. Загалом встановлення гідроізоляційних мембран, плівок не є складним процесом. Однак, як і будь-яка операція, ізоляція основи дому потребує врахування всіх правил, норм, тонкощів, пов’язаних з розташуванням конкретної будівлі.

Традиційно для реалізації захисту фундаменту беруть відповідний тип плівки або мембрани, обклеюють нею всю площину основи житлового помешкання, уважно слідкуючи, щоб між частинами плівкового виробу не виявилося жодних зазорів.

Досить розповсюдженою вважається також гідроізоляція цементного типу. Цей метод може бути найвигіднішим для невеликих будинків з мінімальним негативним впливом вологи.

Цементна гідроізоляція фундаменту передбачає застосування спеціального цементного розчину у поєднання з гідрофобними інгредієнтами. Відтак потрібно сформувати дуже тонкий цементний прошарок поверх фундаменту, щоб цей шар міг максимально надійно захищати будівлю від пагубного впливу надмірної вологості.