Газоблоки

Газоблоки

У галузі сучасного будівництва газоблоки стали доволі розповсюдженим та стійким матеріалом для зведення будівель промислового чи приватного спрямування. Їхня популярність пояснюється чималим спектром переваг. Зокрема, у статті більш детально розглянемо всі особливості, технічні параметри, плюси, мінуси, що стосуються цього універсального будівельного виробу.

Зовні газоблоки представлені у форматі пористого продукту переважно сірого відтінку, який виробляється із застосуванням екологічно чистої та безпечної сировини на кшталт піску, цементу, вапна, порошкоподібних алюмінієвих сегментів та звичайної води. Саме екологічна доцільність та надійність спроможна гарантувати якість та вигідність придбання такої продукції, як газоблоки. Львівська область, зокрема львівські фірми-постачальники добірної будівельної продукції рекомендують споживачам великий вибір газоблоків різноманітної конфігурації, фактури, якості та за цілком демократичною вартістю.

Пористість виробу забезпечується впливом надзвичайно високих температур, коли внаслідок реакції та взаємодії вапна з подрібненими алюмінієвими часточками формуються дрібні пори-бульбашки. Цікаво, що якомога крихітніші параметри так званих пористих утворень характеризують вищий рівень якості газобетону.

Крім того, структура виробу, наповненого величезною кількістю крихітних бульбашок, дозволяє гарантувати відмінні теплоізоляційні властивості. Таким чином, комбінація порівняно легкої ваги та пористої будови безсумнівно грає на користь цьому будівельному матеріалу. Адже невелика вага значно спрощує процес монтажу, попереджаючи непотрібне додаткове навантаження на фундамент.

Якщо Ви вирішили надати перевагу газобетону як основі для зведення будівлі промислового чи приватного типу, тоді необхідно належним чином ознайомитися з особливостями виробу, враховуючи всі його позитивні та негативні складові. Принагідно згадаємо про утеплення газобетону мінеральною ватою. Скажімо, якщо Вам потрібно здійснити теплоізоляцію фасаду з газоблоків, тоді дуже вигідно реалізувати утеплювальні роботи з допомогою мінеральної термічної ізоляції, яка також вирізняється екологічною чистотою та надійністю.

Власне, розпочнемо з тієї «родзинки», з допомогою якої сучасний газобетон відрізняється від інших продуктів типу цегли чи шлакоблоків. Під «родзинкою» мається на увазі пориста структура газоблоків. Саме через цю «фішку» випливає ряд позитивних характеристик виробу.

Отож, чому серед широкого розмаїття будівельних матеріалів краще надавати перевагу газобетону?

Переваги газоблоків

Переваги газоблоків

По-перше, виріб має невелику вагу, яка набагато менша, ніж у цегли чи шлакоблоків. Відповідно, така властивість газоблоків сприяє полегшеному монтажу, спрощеним умовах укладання без залучення великої кількості спеціалістів.

По-друге, полегшений та удосконалений формат. Справа в тому, що завдяки правильній геометричній формі з рівними кутами та сторонами є можливість просто та безперешкодно класти блоки один біля одного, забезпечуючи щільне та максимально стійке прилягання.

По-третє, гарантія полегшеної роботи. Що мається на увазі? Якщо існує така потреба, завдяки спеціальній пористій структурі газоблоки можна легко різати, надаючи виробу необхідної форми та розміру. Цей момент також грає на користь спрощення будівельних робіт.

По-четверте, вартість. Звісно, що кожен забудовник прагне грамотно скомпонувати такі критерії, як ціна та якість. В цьому контексті газобетон – хороший взірець. Оскільки його виготовляють на основі екологічно чистих та доступних інгредієнтів, це дозволяє формувати цілком демократичну ціну. Паралельно з помірною вартістю покупців вдало виручають високі технологічні можливості газоблоків.

По-п’яте, газобетон вважається досить витривалим до впливу високих температур та вогню. Це гарантує стовідсоткову надійність виробу під час пожежних ситуацій. Поза тим, що матеріал не займається, він ще й спроможний блокувати розповсюдження вогню. Ось чому цю продукцію часто використовують для зведення будівель комерційно-промислового типу, де присутні умови пожежної небезпеки.

По-шосте, газоблоки володіють відмінними тепло- та звукоізоляційними характеристиками. Через наявність крихітних щілинок формується надійна пориста структура, з допомогою якої реалізовується стовідсотковий захист оселі чи комерційного будинку від холодних потоків повітря взимку, спеки – в літній період, а також захист від зайвого шумового навантаження ззовні.

Якщо говорити про недоліки, то варто виокремити декілька важливих нюансів, які пригодяться під час купівлі екологічно чистого будівельного матеріалу.

По-перше, газоблоки спроможні поглинати воду. Подібний момент може провокувати деформацію чи руйнування окремих блочних сегментів.

По-друге, виріб цієї категорії вирізняється недостатньою міцністю та гострою реакцією на стикання. Відповідно під час зведення будівлі необхідно враховувати такі тонкощі.

Тому перед тим, як замовляти газоблоки, важливо детально проконсультуватися з фахівцями будівельної галузі, враховуючи всі нюанси на кшталт географічного місця, де планується зведення оселі, архітектурних рішень, організації теплоізоляції фундаменту, фасаду, даху тощо.