Теплова ізоляція

Теплова ізоляція

Сьогодні з метою якісної та ефективної реалізації ремонтно-будівельних процедур, пов’язаних з утепленням приватного житлового помешкання, забудовники часто послуговуються будівельною продукцією мінерального, екологічно чистого походження.

Проте також відомо, що теплова ізоляція цієї категорії може бути представлена у різноманітних варіаціях. Скажімо, різні виробники виготовляють та постачають на ринок сучасної будівельної індустрії всілякі зразки мінерального утеплювача, які можуть відрізнятися за формою, складниками, товщиною, функціональним навантаженням, ціною тощо.

Враховуючи вищенаведені чинники, пропонуємо більш детально розібратися з різновидами сучасних взірців екологічно безпечного теплоізоляційного матеріалу з мінеральними складниками. Орієнтуючись належним чином у даній сфері, кожен охочий споживач матиме нагоду купити та реалізувати мінеральну вату такої модифікації, яка найкраще буде підходити для конкретного утеплювального запиту.

Розпочнемо з вихідної сировинної основи, від якої в подальшому будуть залежати всі необхідні технологічні властивості утеплювального засобу. Принагідно звернемо увагу, що саме цей аспект суттєво впливає як на експлуатаційну якість, так і на кінцеву вартість мінерального утеплювача.

Традиційні варіанти мінеральної термічної ізоляції виробляються на базі звичайного скляного компонента, який спеціально нагрівають до високої температури, а потім витягують розплав у тонкий волокнистий елемент. Так звана скловата вважається найбільш розповсюдженим видом утеплювальної продукції екологічно чистого походження з доступною вартістю. Однак вона має певні недоліки типу ймовірного подразнення шкіри. Ось чому дуже важливо чітко дотримуватися правил безпеки під час ремонтно-монтажних робіт, одягаючи спеціальну форму, рукавиці, маску.

Окрім скловати, в процесі утеплювальних процедур використовується також шлаковата. Як правило, вона є результатом переробки металургійного шлаку. Коли мова йде про втілення утеплювальних робіт, пов’язаних зі сферою житлового будівництва, тоді шлаковату не використовують. Мінеральна термічна ізоляція цього різновиду являється оптимальним варіантом для облаштування та ремонтування технічних, промислових будівельних об’єктів.

Натомість у більшості випадків мінвата для фасаду, ціна якої являється цілком демократичною у каталозі нашого інтернет магазину, представлена у вигляді термічної ізоляції на основі елементів гірських порід базальтової групи. Вдало поєднуючи доломіт, вапняк, базальт, діабаз, формується в результаті будівельний матеріал, який чудово підходить для утеплення зовнішніх стін приватних будинків або осель квартирного типу.  

Мінвата для фасаду

Мінвата для фасаду

В умовах насиченої сучасності саме базальтова або кам’яна мінеральна вата посідає лідерські позиції на ринку модернізованих утеплювальних виробів. Популярність даного засобу пояснюється, перш за все, високою температурою плавлення, яка може досягати показника понад 1000 градусів за Цельсієм. Поза тим, базальтовий утеплювач перевіреної якості від надійного європейського бренду позитивно вирізняється низькими параметрами провідності тепла, а також високим ступенем щільності та пружності.

Щодо зовнішнього вигляду, необхідно наголосити на декількох функціональних тонкощах. Насамперед, сьогодні на ринку будівельної індустрії можна знайти три найбільш розповсюджені формати термічної ізоляції на мінеральній базі. Так, мінеральну вату пропонують у вигляді компактних рулонів, плит чи матів та у безформному вияві. Останній, специфічний мінеральний варіант монтується з урахуванням спеціальних засобів та інструментарію.

Важливий момент. Мінеральний утеплювач у вигляді рулону або ергономічних плит-матів використовувати в процесі монтажних операцій легше, ніж, приміром, термічну ізоляцію у стані без чітко окресленої форми. Зате остання модель теплоізоляційної продукції спроможна набагато ефективніше заповнювати наявні тріщинки, впадини чи інші дефекти робочої площини, гарантуючи максимально продуктивне й надійне утеплення всього приватного житлового помешкання. Цей функціональний аспект варто добре враховувати в процесі реалізації відповідних ремонтно-будівельних заходів.

Вибираючи той чи інший різновид мінеральної теплоізоляції, рекомендується в обов’язковому порядку ретельно акцентувати на показниках щільності. Залежно від того, яку частину будинку або квартири потрібно захищати від холоду (дах, стіни ззовні чи зсередини, підлогу), обирається мінеральна вата з відповідними щільнісними параметрами.