Дюбеля для фасаду

У сучасному будівництві як утеплювач широко застосовуються плити з мінеральної вати. Головними перевагами цього теплоізолятора є невисока вартість у поєднанні з високою ефективністю.

При облицюванні стін і фасадів будівель і споруд цим утеплювачем використовується спеціальне кріплення – дюбель тарілкоподібні для мінвати, що представляє собою пластикову капсулу з полімерним або металевим сердечником і голівкою у формі парасольки. Монтується дюбель для кріплення мінвати в попередньо просвердлений отвір. Фіксація мінеральної плити проводиться за распорной технології, при якій при зануренні сердечника в матеріал стіновий поверхні капсула дюбеля розширюється, заповнюючи собою весь вільний простір. Одночасно з цим, дюбель парасолька для мінвати, за рахунок форми головки, міцно прилягає до плити утеплювача і надійно фіксує теплоізолятор.

На дюбель для мінвати ціна формується з урахуванням матеріалу сердечника і його довжини. У свою чергу, розмір сердечника залежить від матеріалу на стіновий поверхні. Розрізняють три види дюбельних цвяхів з різною довжиною сердечника:

– для твердих монолітних основ (120 мм);

– для матеріалів з пористою структурою (140 мм);

– для пустотілих матеріалів (160 мм);