Ізоляція даху

Ізоляція даху

Відомо, що покрівельна структура будівлі будь-якого спрямування (чи це житловий будинок, чи будівля іншого призначення) функціонує з метою стабільного й довготривалого захисту приміщення від негативних чинників навколишнього середовища. Покрівельна площина в обов’язковому порядку має виявлятися добре закритою від надто інтенсивного сонця, надміру різких температурних коливань, а також від підвищеної вологості, дощу, снігу, граду та інших факторів ззовні.

Тому задля максимально грамотної організації всієї дахової поверхні необхідно, насамперед, професійно подбати про ефективну теплоізоляцію та гідроізоляцію даху. У контексті першого різновиду будівельних процедур забудовники часто використовують утеплювальні продукти на екологічно чистій та надійній мінеральній основі, які давно завоювали прихильність чималого відсотка споживачів на території Європи та поза її межами.

До слова, якщо виникає потреба купити мінеральну вату у Львові відмінного та перевіреного рівня якості, рекомендуємо завітати до каталогу нашого інтернет магазину. У нас можна замовити мінеральну утеплювальну продукцію найрізноманітнішої модифікації від найкращих європейських брендів з обов’язковим урахуванням демократичної вартості та полегшених умов замовлення через мережу інтернет.   

Натомість коли йдеться про втілення продуктивної та вигідної гідроізоляції, тоді в умовах прогресивного сьогодення досить часто виручає висококласна плівка гідроізоляційна для даху, ціна: Львів, зокрема успішні львівські постачальники пропонують зацікавленим реципієнтам чималий перелік продукції гідроізоляційного спрямування, з допомогою якої можна без зайвих труднощів реалізувати відмінний, а головне – довготривалий захист покрівельної площини від будь-яких несприятливих факторів зовнішнього середовища.

Вибираючи той чи інший різновид гідроізоляційного захисту, дуже важливо враховувати різновид покрівельної конструкції. Скажімо, коли мова йде про ізоляційні процеси для облаштування високих скатних дахових площин, тоді виникає потреба оформляти не тільки зовнішній бік даху, але й внутрішній. Відповідні ремонтно-будівельні кроки потрібні для того, щоб добре захистити покрівельну структуру з усіх сторін.

Адже волога, яка традиційно також може накопичуватися з внутрішнього боку даху внаслідок активної життєдіяльності людини всередині приватного  житлового помешкання, здатна негативно впливати не лише на саму покрівельну будову, але й на систему крокв. У подібних випадках добре виручають надсучасні покрівельні плівки, що мають у своєму складі ретельно відібрані та перевірені компоненти типу бітумних, полімерних смол, поліетиленового чи поліпропіленового нашарування тощо.

Якщо виникає необхідність ізолювати дах плоского різновиду від небажаного проникання води, вологи, тоді краще брати до уваги готові покрівельні вироби на базі бітумних та смолистих інгредієнтів. Такі будівельні матеріали можна купувати у форматі, приміром, спеціальних рулонів. Перш за все, серед захисних гідроізоляційних виробів цієї категорії найбільш затребуваними вважаються руберойд і толь. У сфері приватного житлового будівництва ними послуговуються досить часто і давно.

Покрівельні плівки

Покрівельні плівки

Однак сьогодні в умовах прогресивної сучасності новітній ринок будівельної продукції насичений широким асортиментом гідроізоляційних засобів нового покоління, якими дуже зручно та вигідно влаштовувати якісну й довговічну ізоляцію покрівельної площини від води, вологи. Таким чином можна не хвилюватися за рівень функціонування дахової структури навіть за наявності несприятливих погодних умов, низької температури навколишнього середовища, посиленої вологості в результаті надто активної життєдіяльності мешканців приватного будинку тощо.

Серед різновидів гідроізоляційного захисту популярністю також користується так звана ізоляція фарбувального типу, що має вигляд спеціального просочення, яким облаштовують дахову поверхню бетонного різновиду.

З допомогою присутніх у фарбувальній ізоляції рідких і в’язких сполук можна забезпечити суцільне й доволі міцне гідроізоляційне нашарування, що не матиме у своїй будові недоліків на кшталт помітних ділянок стиків чи швів. Такий прошарок спроможний функціонувати в якості стабільного й довготривалого захисту покрівельної площини та всього приватного житлового помешкання від негативного попадання води, вологи, ультрафіолетового випромінювання, надто холодної чи спекотної температури тощо.

У ролі рідкої гідроізоляції доволі часто застосовують речовини у вигляді полімерних і бітумних лаків, спеціальних фарбувальних продуктів, емульсій, полімерних мастик. Реалізовувати гідроізоляційні засоби рідкої категорії доцільно як в ручний спосіб, так і з допоміжним урахуванням розпилювача. При цьому краще враховувати нанесення декількох прошарків рідкої ізоляції. Це допоможе забезпечити стовідсоткову міцність, суцільність готового покриття. Рекомендується дотримуватися товщини приблизно від трьох до семи міліметрів. Вкривається рідка ізоляція піском з дрібними зернами.