Бітумна черепиця

Бітумна черепиця

Модерна будівельна індустрія насичена широким різноманіттям покрівельних декоративно-захисних матеріалів на будь-який смак та фінансові можливості реципієнтів. Зокрема, в умовах насиченого сьогодення доволі затребуваною вважається бітумна черепиця. Її популярність пояснюється чималим рядом вагомих позитивних моментів застосування, які пропонуємо більш детально розібрати у статті.

Отож, цей гнучкий м’який покрівельний виріб штучного походження являє собою окремі сегменти склотканини, що наповнені полімерними бітумними складами. Поверхню кожного бітумного полотна обов’язково покривають крихтами екологічно чистого базальтового або мінерального походження. Саме це декоративно-захисне покриття окремих частинок забезпечує підвищені параметри витривалості черепиці до будь-яких навантажень фізико-механічного характеру. Поза тим, базальтова та мінеральна крихта спроможна гарантувати по-справжньому якісне та оригінальне покриття, формуючи виняткові дизайнерські штрихи для покрівельної структури того чи іншого приватного житлового помешкання.

Принагідно зазначимо, що купити бітумну черепицю перевіреної часом і досвідом якості від прогресивних будівельних виробників можна у нашому інтернет магазині з урахуванням цілком прийнятної вартості та спрощених умов продажу.

Якщо говорити про внутрішню частину окремого бітумного полотна, то його традиційно покривають спеціальним клейким нашаруванням з бітумними та полімерними складниками. Відповідні компоненти функціонують для того, щоб гарантувати стовідсоткове та безпечне приєднання матеріалу до покрівельної поверхні.

Серед позитивних моментів застосування гнучкого покрівельного продукту нового покоління фахівці будівельної індустрії вирізняють доволі просте, безперешкодне та невибагливе встановлення бітумної черепиці. Для прикладу, з метою реалізації відповідного покрівельного засобу можна обійтися мінімальними ремонтно-будівельними навичками, почитати рекомендації або проконсультуватися на яву у справжніх досвідчених майстрів. Цих підготовчих кроків виявиться цілком достатньо, щоб самостійно організувати надсучасне бітумне покриття даху у власному приватному житловому помешканні.

В цьому контексті вагому роль відіграє також високоякісна теплоізоляція дахів, яка передбачає застосування найкращих утеплювальних продуктів від прогресивних виробників. Скажімо, найкраще захищати верхню частину власного будинку від холоду й надмірної вологості з допомогою екологічно надійного термічного ізолятора на мінеральній основі.

Теплоізоляція дахів

Теплоізоляція дахів

Для теплоізоляційних робіт добре підійде мінвата роквул, кнауф, ізоват тощо. Мінеральні вироби цієї категорії характеризуються відмінною сировиною (зазвичай це базальтова вата високого класу), хорошими тепло- і звукоізоляційними параметрами, надійною щільністю, простим і безпроблемним монтажем.

Після оформлення стійкого захисту даху від холоду, вологи доцільно приступати до повноцінного декорування у форматі, наприклад, бітумної черепиці. Крім легкого та швидкого встановлення, покрівельний гнучкий матеріал цього різновиду характеризується довготривалим терміном ефективного функціонування. Адже відомо, що бітумна черепиця, зокрема її бітумна частина і склотканина являються стійкими на сто відсотків до корозійних та гнійних процесів, а також до деформування під впливом високих температур.   

Охочим забудовникам необхідно також знати, що гнучкий м’який покрівельний продукт на бітумній основі вирізняється чудовими гідроізоляційними параметрами, витривалістю до пагубного впливу ультрафіолетового випромінювання, високим рівнем еластичності та надзвичайно широкими можливостями у контексті кольорової палітри й дизайну.

Серед переваг застосування бітумної черепиці в ролі захисного дахового покриття варто виділити ще такі нюанси, як необмежені можливості покривання дахових площин будь-якого різновиду, кута нахилу та складності самої покрівельної структури. Скажімо, бітумний матеріал можна без проблем встановлювати навіть на поверхнях вертикального різновиду.

Відносно невелика вага матеріалу теж являється чималим плюсом на користь придбання й монтажу виробу. Поза тим, варто знати, що бітумним полотнам властивий низький коефіцієнтний показник розширення під дією високих температур. Таким чином, цей нюанс дозволяє без проблем реалізовувати бітумні черепичні сегменти на приватних житлових помешканнях, що розташовуються у будь-яких географічних широтах з різними кліматичними умовами.

Пам’ятаймо також про надійний захист від зайвих шумів. Бітумний матеріал відмінно справляється зі звукоізоляційною задачею.

Єдине, що необхідно враховувати в процесі придбання й реалізації бітумного гнучкого продукту, це аспект відносно підвищеної вартості у порівнянні з іншими покрівельними матеріалами. Хоча безліч переваг все одно грають на користь замовлення бітумної черепиці. Поза тим, перед безпосереднім монтажем обов’язково слід подбати про якісну підготовку відповідної покрівельної площини.