Все про правильний дахКожен елемент житлової чи промислової будівлі відіграє суттєву роль у злагодженому функціонуванні всього помешкання. Якщо мова йде про зовнішні роботи, особливу увагу потрібно надавати і зведенню фундаменту, і формуванню міцного фасаду, і, звісно, комплектації надійної покрівлі.

Що мається на увазі під виразом «комплектація надійної покрівлі»? Насамперед, до цієї категорії слід віднести підбір матеріалів для дахового покриття, установки найбільш ефективної теплоізоляції. Поза тим, не забуваймо також про грамотний вибір аксесуарів для даху.

Для забудовника один із вигідних, правильних способів оформлення даху включає в себе застосування добірних покрівельних матеріалів на кшталт металочерепиці або бітумної черепиці. Саме останній варіант сьогодні стає все більш затребуваним. Споживачі із сучасної Європи, Північної Америки формують надзвичайно великий попит на цей різновид будівельної продукції.

Популярність бітумної черепиці як структури для покрівлі верхньої частини будинку пояснюється вигідним поєднанням максимальної кількості переваг. Наприклад, їй часто надають перевагу, тому що гнучка черепиця характеризується такими плюсами:

  • високий рівень витривалості до ушкоджень будь-якого ступеня – надміру міцна, стійка структура бітумної черепиці дозволяє не сумніватися в надзвичайно результативних функціональних можливостях матеріалу;
  • застосування майже без відходів – річ у тому, що структурна універсальність м’якого покрівельного матеріалу дозволяє використовувати його фактично без залишків. Ви купуєте потрібний об’єм продукції, що повністю застосовується в обіг, без залишків, а, отже, без переплати;
  • стійкість до корозії та інших фізичних чинників – бітумна черепиця гарантує відмінну експлуатацію, не піддаючись згубним процесам ржавіння, гниття;
  • стійкість до біологічних, хімічних впливів – можливість витримувати різкі перепади температури, стійко переносити будь-які інші негативні фактори ззовні дозволяють застосовувати бітумну черепицю на територіях із найрізноманітнішими кліматичними особливостями;
  • добірна тепло- і звукоізоляція – м’яка й гнучка будова цього різновиду черепиці забезпечує відмінний захист жителів помешкання від втрат тепла та зайвих шумів (навіть коли йде дощ, його майже не чути);
  • простий монтаж – ще один вагомий привід подбати про вірне оформлення даху. Адже м’який покрівельний матеріал встановлюється відносно просто й швидко, не вимагаючи надмірних зусиль.

Серед різновидностей м’якого покрівельного матеріалу дуже затребуваною вважається бітумна черепиця акваізол. На ринку сучасних будівельних матеріалів український виробник реалізовує продукцію добірного рівня вже близько 18 років.

Перевагами замовлення бітумної черепиці саме від цього представника полягають в тому, що завод покрівельних матеріалів «Акваізол» виготовляє м’яку черепицю з використанням високоякісної сировини. Також передбачений тривалий гарантійний термін (25 років), детальна консультація від експертів (якщо у Вас виникає подібна необхідність) та дуже лояльні ціни!

Як слід подбавши про якісне покриття даху, далі постає запитання щодо втілення правильної теплоізоляції у цій будинковій зоні. Якщо правильно здійснити утеплення даху, це сприятиме якісному функціонуванню покрівлі, суттєвому зниженню втрат тепла, довготривалій експлуатації всієї верхньої конструкції, а також значному зменшенню шумових тисків на будівлю.

Одним із варіантів правильного утеплення даху вважається застосування мінеральної вати. Наприклад, сьогодні в ролі дахової теплоізоляції відмінно справляється мінвата ізовер, Львів, ціна якої є невеликою у порівнянні з іншими матеріалами.

Виробник добірної мінеральної вати ISOVER успішно реалізовується на сучасному будівельному ринку понад 75 років. Відтак продукція цього виробника давно перевірилася часом, досвідом, завоювавши довіру й прихильність мільйонів споживачів з різних регіонів світу.

Затребуваність вати від фірми ISOVER пояснюється дуже широким спектром товарного розмаїття (можна підібрати той різновид мінерального утеплювача, який найкраще підходитиме саме для Вашої покрівлі). Поза тим, до переваг мінвати ізовер слід віднести її легкість, негорючість, екологічну безпеку походження матеріалу, помірну вартість, універсальність (різноманіття параметрів для будь-якого перекриття), зручну комплектацію плит та рулонів, надзвичайну еластичність волокон мінеральної вати.

У контексті задачі створення правильного даху не забуваймо також про грамотний підбір аксесуарів: коньок, віконні відливи, карнизні планки, планки примикання, планки торцеві, снігозатримувачі, спеціальні куточки тощо. Найкраще обирати всі потрібні елементи від одного виробника, щоб в процесі монтажу не виникало розбіжностей. Також варто проконсультуватися з фахівцями будівельної галузі щодо правильного вибору дахових аксесуарів.