Кухня на мансарді

Кухня на мансарді

Наявність у приватному житловому будинку горищного простору – це чудова нагода для втілення власних мрій щодо оригінального, багатофункціонального та комфортабельного простору. Саме переоформлення колишнього занедбаного горищного приміщення на практичну, естетично довершену, затишну мансардну кімнату сьогодні виявляється доволі «трендовим» рішенням. Адже відповідна реорганізація суттєво розширюватиме як житловий простір, додаючи до всіх існуючих кімнат ще один, доволі ефективний куточок, так і функціональні можливості самого будинку.

Зокрема, серед найбільш затребуваних і популярних варіацій доволі вигідною являється саме кухня у верхній частині приватної житлової оселі. Чому? Значному сегменту господинь набагато простіше, краще та зручніше готувати страви у цілком затишній та спокійній атмосфері, коли, як-то кажуть, ніхто не заважає під рукою, коли довкола панує особлива обстановка усамітнення і творчості. Власне, саме мансардний простір найкраще підходить під відповідні умови і вимоги значного сегменту споживачів. Тому мансардна кухня виявляється практичним, вдалим, виправданим на сто відсотків рішенням для любителів зручності, особливої атмосфери в аспекті кухонної творчості та витриманої естетики.

Кваліфіковані фахівці будівельної, архітектурної, дизайнерської справи рекомендують особливу увагу приділити якомога детальнішому плану, проекту майбутньої кухні на мансарді. Ретельна підготовка, підтверджена всіма необхідними планами, документами сприятиме спрощеному процесу переобладнання складського горища на модерну кухню. Таким чином, Ви уникнете ймовірних непорозумінь, зайвих труднощів, які можуть виникати під час відповідних ремонтних операцій без попередньо втіленого проекту.

Відтак, нижче пропонуємо зробити особливий акцент на найважливіші моменти, які варто враховувати в реорганізаційному процесі.

Перше за все, звернемо увагу на доступ до майбутньої мансарди в якості кухні. Вихід обов’язково повинен бути простим, легким, безперешкодним, безпечним. Саме у подібних ситуаціях на допомогу кожному забудовнику прийдуть модерні горищні сходи факро чи оман. Справа в тому, що новітні сходові вироби характеризуються простотою монтажу, легкістю у користуванні, помірною вартістю.

Сучасні горищні сходові механізми виготовляють переважно з висококласної соснової, букової деревини або з ретельно перевіреного на потрібний рівень якості металу. Модельний різновид сходів на горище доволі різноманітний. Таким чином, кожен споживач, кожна господиня матиме чудову можливість вибрати і замовити такі сходові рухливі, складні конструкції, які максимально вигідно підкреслюватимуть унікальність інтер’єру Ваших кімнатних просторів, а також спрощуватимуть всі побутові, кулінарні потреби в десятки разів.

Дахові вікна

Дахові вікна

Окрім встановлення зручного, надійного, безпечного виходу на мансардну кухню, вагому роль відіграє монтаж таких елементів, як дахові вікна нового покоління. Враховуючи особливості приміщення кухонного спрямування, найбільш доцільно і практично замовляти спеціальні вологостійкі мансардні вікна. Їхня побудова, комплектація сформована таким чином, щоб попереджати і знешкоджувати порівняно велику кількість вологих випаровувань, які щоденно утворюються на кухні внаслідок інтенсивної кулінарної діяльності.

Зазвичай вологостійкі дахові віконні механізми мають у своєму складі доволі міцний склопакет, що є стійким до пагубної дії навколишнього середовища типу сильного вітру, зливи чи надміру агресивних опадів у вигляді граду. Тобто міцна структура склопакету попереджатиме небажане розбивання скла внаслідок ймовірних зовнішніх погодних факторів.

Традиційно мансардні вікна від прогресивних, всесвітньо відомих брендів типу факро, велюкс, рото виробляються із застосуванням високоякісної деревини або пластику, яким оформляється рама. У випадку дерев’яних віконних конструкцій раму обов’язково захищають спеціальними антисептичними засобами, що зовсім не є шкідливими для здоров’я мешканців дому. Подібне антисептичне нашарування захищає виріб від зовнішніх чинників та часового впливу.

Принагідно акцентуємо на ще одній важливій деталі. Скажімо, якщо квадратура майбутньої кухні на мансарді, конструкційне планування та фінансова спроможність клієнта дозволяє, не зайвим виявиться віконне оформлення кухонної мансарди у такому форматі, коли паралельно до похилих дахових вікон монтують одне-два-три звичайних вікна вертикального різновиду. Таке рішення додасть більше денного світла до кухні під дахом, підкреслюючи атмосферу затишку, комфорту, домашнього спокою, тепла, особливо в ті моменти, коли вся родина, приміром, збиратиметься за обіднім столом.

Організовуючи комфортабельну кухню на мансарді зі здоровим мікрокліматом, не забудьте подбати про відмінну теплоізоляцію даху. Адже в цьому, як і в багатьох інших аспектах, кухонне приміщення у верхній частині приватного житлового помешкання суттєво відрізняється від звичайної кухні на першому поверсі.

Кімнатний простір під дахом потребує особливої уваги в сенсі утеплення. В якості утеплювальних засобів відмінно підійде по-справжньому якісна роквул мінвата, ізовер, кнауф, ізоват від перевірених і досить затребуваних компаній. Якісний монтаж висококласного теплоізоляційного мінерального виробу в покрівельну структуру в обов’язковому порядку передбачає додатковий захист термічного ізолятора у форматі пароізоляційної плівки. Адже мінеральна вата вирізняється гідрофобністю. Тому для того аби забезпечити максимально якісну, ефективну теплоізоляцію, треба пам’ятати про важливість використання спеціальних захисних плівок.

Насамкінець, акцентуємо на декільком вагомих деталях. Для прикладу, з метою облаштування кухні на мансарді найкраще підійдуть мобільні, трансформовані меблі, не надто великі за розмірами. Малогабаритні та ергономічні меблеві частини – це найбільш доцільне, мудре і практичне рішення. Такий меблевий формат сприятиме зручному приготуванню страв, затишному перебуванню на кухні, що не перевантажена зайвими громіздкими предметами побуту. Щодо кольорової палітри, наразі актуальними виявляються меблі у світлих тонах. Краще, коли і меблі, і побутова техніка будуть в одному тоні.