Вата фасадна

Вата фасадна

Щоразу все більшої актуальності набуває реалізація енергоефективних житлових будівель, коли за умов професійно реалізованого зовнішнього та внутрішнього утеплення заміської оселі можна заощаджувати чимало коштів на допоміжний обігрів всього приватного простору. Відтак, в нагоді може стати висококласна вата фасадна, ціна якої зафіксована у каталозі нашого інтернет магазину.   

Власне, коли йдеться про ефективну теплоізоляцію зовнішніх стін приватного житлового помешкання, варто брати до уваги застосування спеціальної фасадної мінеральної вати, що характеризується певними відмінностями у порівнянні зі звичайним мінеральним ізолятором, який традиційно експлуатується з метою здійснення внутрішньої теплоізоляції. Для прикладу, перший різновид екологічно чистої термічної ізоляції вирізняється посиленими параметрами щільності та гідрофобності, тобто здатності утеплювального виробу добре відштовхувати водяні краплі.

Зазвичай теплоізоляційні засоби на мінеральній основі створюються та пропонуються на будівельному ринку у форматі ергономічних рулонів або плит завтовшки орієнтовно п’ять, десять або п’ятнадцять сантиметрів. Принагідно зазначимо, що плити з товщиною десять сантиметрів вважаються на сьогодні найбільш затребуваними.

Надаючи перевагу мінеральній термічній ізоляції, рекомендується враховувати її різновид. Скажімо, відповідно до застосованих компонентів, мінеральна вата може бути представлена у вигляді скловати (коли для виробництва утеплювача за функціональну основу береться розплавлене під дією високої температури скло), кам’яної вати (для формування теплоізоляційного продукту цієї категорії застосовують частини розплавлених гірських порід базальтової групи), шлаковати (базою слугують доменні шлаки).

Наразі досить поширеною серед споживачів являється відбірна скловата, ціна якої є помірною на нашому сайті, а також базальтова вата. Щодо шлаковати, її функціональні можливості вважаються не настільки потужними. Справа в тому, що цей різновид мінерального утеплювального виробу характеризується найнижчим ступенем провідності тепла. Однак паралельно з цієї технічною властивістю шлаковата має найнижчий рівень можливості поглинати вологу. Крім того, виріб цієї модифікації володіє підвищеною кислотністю.   

Скловата

Скловата

На сьогодні використання кращих варіацій мінеральної вати є досить-таки вигідним рішенням в контексті ефективного приватного житлового будівництва. Адже відомо, що термічна ізоляція на екологічно чистій та надійній мінеральній основі має чималий ряд позитивних експлуатаційних моментів.

Наприклад, мінеральні теплоізоляційні вироби від популярних будівельних компаній характеризуються високими утеплювальними можливостями, хорошими звукоізоляційними партерами, оптимальним поєднанням демократичної ціни та відмінної якості, легкістю та простотою в процесі безпосереднього встановлення, перевіреною витривалістю до шкідливого впливу комашні, гризунів, мікроорганізмів, а також до різних температурних коливань, вогню.

Говорячи про переваги надсучасних різновидів фасадної мінеральної вати на кшталт rockwool fasrock, варто також наголосити на їхній так званій маскувальній здатності. Адже завдяки грамотному монтажу утеплювального виробу на мінеральній основі є чудова можливість вдало та без зайвих труднощів приховати ймовірні недоліки зовнішніх стін.

Як і будь-який виріб, екологічно чистій й безпечній мінеральній ваті властиві певні недоліки. Проте якщо організувати максимально якісне встановлення, тоді можна буде уникнути мінусів на кшталт гігроскопічності (її ліквідовують методом обробки спеціальними гідрофобними речовинами) та видозміни початкового об’єму (в подібних ситуаціях до уваги береться здійснення армування).

Насамкінець, акцентуємо на декількох важливих нюансах, які в обов’язковому порядку необхідно враховувати в процесі встановлення мінеральних плит або рулонів на зовнішні стіни приватного житлового помешкання.

Скажімо, всі етапи ремонтно-будівельних операцій, що стосуються ефективного зовнішнього утеплення заміської оселі, рекомендується втілювати за наявності оптимального температурного діапазону від 5 до 25 градусів за Цельсієм вище нуля. Враховуйте допустимі показники вологості повітря, що не має перевищувати позначки 80 відсотків. В цьому контексті рекомендується розраховувати на те, щоб безпосередній процес утеплення фасаду припадав на теплу пору року. Таким чином можна уникнути чимало зайвих перешкод з боку навколишнього середовища.

Ще один вагомий нюанс стосується вибору правильної товщини мінеральної термічної ізоляції. Цей технічний параметр має відповідати кліматичним умовам території, на якій зведений приватний будинок. В процесі безпосереднього монтажу мінеральних, базальтових плит не варто допускати попадання прямого сонячного проміння на сам утеплювач, оскільки цей процес негативно відображатиметься на подальших функціональних можливостях теплоізоляційного продукту.

Далі, в процесі декоративного оформлення фасаду з наявним мінеральним виробом треба подбати про надійний захист фасаду. Для цього часто застосовують добірні силіконові, силікатні, акрилові фасадні фарби та штукатурки. До слова, останній, акриловий вид вважається не надто вигідним для втілення таких робіт. Адже акрилова фарба, хоч і добре пропускає крізь себе повітряні маси, але паралельно з ними – ще й вологу, яка, відомо, згубно діє на експлуатаційні властивості мінвати.