Порівняно новим, але вже досить відомим є покрівельний матеріал із бітумної черепиці. Вона виділяється своєю гнучкістю, завдяки чому може використовуватись у будівлях із складними конусоподібними конструкціями чи криволінійною поверхнею, тому бітумну черепицю ще називають м’якою. Саме така еластичність бітумної черепиці, дозволяє повторювати кожний вигин сучасних дахових поверхонь, що робить її достатньо економною та не залишає відходів.
Бітумна черепиця виготовляється на основі склополотна або органічної целюлози, покритою зовні базальтовою або мінеральною крихтою, яка забезпечує покрівлі надійність, міцність, стійкість до деформацій, захист від механічних пошкоджень та негативного впливу ультрафіолетових променів і, одночасно, надає покрівлі різноманітного зображення, в залежності від вашого вибору.
Бітумна черепиця має ряд переваг, порівняно з іншими видами покрівельних матеріалів. Важливим є те, що така черепиця не схильна до корозії, завдяки чому її не можна подряпати, поламати чи розбити. До того ж її невелика вага та компактність дозволяють не посилювати фундамент будинку та забезпечувати легке транспортування. Також, бітумна черепиця відрізняється високою стійкістю до дуже високих і низьких температур. Така покрівля, в результаті монтажу, утворює багатошарове покриття, яке склеюється між собою під дією сонячного тепла і завдяки цьому забезпечує хорошу гідроізоляцію, теплоізоляцію та шумоізоляцію, а ще добре вбирає вологу та абсолютно водонепроникна.
Речовина, з якої виробляють бітумну черепицю не накопичує статичних атмосферних зарядів, тому влучення блискавки в таку покрівлю досить мінімальна. Особлива жорстка поверхня черепиці не дозволяє сходження снігу у вигляді лавин з даху. Ще однією позитивною рисою м’якої черепиці є її опірність до різноманітних грибків, цвілі та комах, завдяки чому покрівля вирізняється стійкістю до гниття та іржі.
Єдиним недоліком бітумної черепиці є те, що її потрібно класти не на каркасну основу, а на суцільний настил, щоб поверхня була підігнана максимально ретельно. До того ж варто пам’ятати, що м’яку черепицю не бажано встановлювати в холодну пору року.
Виходячи із вищезазначених характеристик, варто звернути увагу на бітумну черепицю як на якісну покрівлю для вашого будинку. Вона забезпечить вам надійність, комфорт та захист від несприятливих чинників навколишнього середовища. Така покрівля буде служити вам протягом довгого часу, оскільки термін придатності м’якої черепиці становить понад 50 років. А зважаючи на особливу поверхню покриття бітумної черепиці, можна втілювати різноманітні, оригінальні та нестандартні ідеї з гаммою кольорів. Також, креативність забезпечить гнучкість матеріалу черепиці, завдяки чому вона може пристосовуватись до різних типів поверхонь.