Дерев'яні сходи комбіновані

Дерев’яні сходи комбіновані

З метою забезпечення зручного і максимально надійного підйому на необладнане горищне  або укомплектовану мансардну кімнату прогресивні будівельні компанії пропонують власникам приватного житлового приміщення надсучасні сходи на горище.

Напевно, Ви помітили, що протягом останніх десятиліть досить поширеною стала тенденція переобладнання покинутого горища на багатофункціональну мансарду з усіма рівнями комфорту і безпеки. Зокрема, в цьому контексті все більшої популярності набуває застосування оригінальних сходових механізмів, що відрізняються легкістю, мобільністю і максимально спрощеними умовами експлуатації.

Щодо рухомих принципів складання-розкладання, оновлені моделі горищних сходів діляться на сходи стаціонарного типу, а також мобільні вироби зі складальною модифікацією. Останній варіант вважається найбільш затребуваним, оскільки майстерно поєднує в собі прості умови користування, економію кімнатного простору, невибагливість у догляді.

Зазвичай складені сходи на мансарду можуть мати в своєму складі дві, три і навіть чотири окремі секції складального або розсувного типу. Якщо сходи виготовлені з дерева, металу або комбінації дерев’яної та металевої сировини, то такий виріб зазвичай експлуатується в форматі витягування з стельового отвору всього механізму. У так званих розкладних механізмах дві-три-чотири секції просто і без перешкод одна за одною висовуються з люкової кришки, формуючи в результаті безпечні і дуже зручні сходи.

Зокрема, до горищних виробів розкладного формату належить популярна модель fakro lws. Її популярність пояснюється, перш за все, високоякісною сировиною. Так, сходи цієї моделі від перевіреної польської компанії Факро виготовляють з добірної сосни, яку перед запуском у виробництво обов’язково тестують на потрібний рівень якості.

Крім того, виріб для зручного виходу на мансардний простір або горище складається з термоізоляційної кришки в бежевих тонах. Звернемо увагу, що більшість сходових виробів для доступу до горищного або мансардного простору оформляються термічною кришкою або в бежевих або в білих відтінках. До речі, якщо з певних причин забарвлення люкової кришки не підходить до інтер’єру Вашого приміщення, то колір можна без зусиль замінити, перефарбувавши цю деталь в бажаний відтінок.

Також майже у всіх оновлених моделях горищних сходів кришка люка оснащується спеціальним нашаруванням термічної ізоляції. Товщина теплоізоляційного шару може коливатися від 26 до 36 мм. Принагідно зауважимо, що ринок сучасних сходів на мансарду рекомендує забудовникам унікальні моделі виробів з посиленими утеплювальними властивостями, в яких товщина сталого термічного наповнювача досягає позначки 66 мм.

Найбільш доцільно замовляти утеплені горищні конструкції від перевірених польських брендів на кшталт ФАКРО  в тих випадках, коли всередині будинку, а саме – між житловою та нежитловою територіями, існує імовірність різких температурних коливань. Крім того, ексклюзивні горищні сходи  ФАКРО з потовщеним шаром термічної ізоляції в люковій кришці вигідно купувати, якщо, скажімо, приватне житлове приміщення розміщується в географічних широтах з суворими кліматичними умовами.

Позитивним моментом експлуатації надсучасних сходів на горище будь-якої моделі є можливість самостійно коригувати довжину виробу. Справа в тому, що виробники сучасних горищних виробів для комфортабельного підйому на горище або укомплектовану мансардну кімнату подбали про максимальний комфорт, безпеку і полегшення користування товаром. Тому для можливості легкого функціонування довжина сучасних сходів варіюється від 260 до 300-320 см. У разі необхідності, можна додати допоміжні сходи, або навпаки, зняти зайві деталі, якщо того вимагатимуть параметри Вашого приміщення.

Перевагами монтажу горищних конструкцій нового покоління є їх ергономічність, відповідність всім рівням безпеки (як пожежної, так і під час безпосереднього користування). Щодо безпечного використання, слід підкреслити кілька важливих тонкощів.

Мова йде про спеціальні насічка, якими оформлена кожна дерев’яна або металева сходинка. Такі накладки забезпечують простий і безперешкодний підйом на горище або мансардну кімнату, блокуючи можливість ковзання. Цей момент особливо виручає в тих випадках, коли сходами доводиться користуватися літнім людям або дітям.