Фасадний декор

Фасадний декор

Новітній ринок будівельної сфери пропонує зацікавленим споживачам надзвичайно широкий асортимент спеціалізованої продукції для забезпечення високоякісного, надійного й довговічного оформлення фасаду. Завдяки великому вибору сировини, готових матеріалів модернізований фасадний декор та захист від холоду і будь-яких фізико-механічних навантажень ззовні набуває все більшої популярності серед великого відсотка забудовників.

Так, враховуючи декілька важливих чинників, скажімо, матеріальна складова зведеного приватного житлового помешкання (цегла, камінь, деревина, блоки тощо), географічне розміщення заміської будівлі, фінансові можливості клієнта, його смакові уподобання й пропозиції, можна підібрати найбільш оптимальний метод та будівельну продукцію для формування по-справжньому ефектної, ефективної, стовідсотково захищеної фасадної площини.

Загалом ціни на фасадні роботи можуть бути різними. Традиційно вартість реалізації відповідних ремонтно-будівельних операцій коливається в межах допустимої норми та залежить від щойно наведених факторів. Тому далі конкретніше ознайомимося з затребуваними різновидами, способами обробки й декорації зовнішніх стін приватної оселі, щоб кожен охочий забудовник мав можливість прийняти найоптимальніше рішення в конкретній фасадній ситуації.   

Наприклад, сьогодні забудовники часто послуговуються готовими системами, що в обов’язковому порядку враховують відмінний захист будинку від холоду або спеки (залежно від сезону), інтенсивних шумів знадвору, забезпечуючи хорошу теплоізоляцію, здоровий мікроклімат всередині приватного житла протягом довгого терміну його експлуатації. Зазвичай такі системи враховують наявність у своєму складі термічної ізоляції мінерального або пінопластового походження.

Додаються також допоміжні й незамінні компоненти: спеціальний стійкий клейовий розчин для мінеральних плит, рулонів чи пінопласту, штукатурна сітка, цокольна планка, фасадні дюбеля, мінеральна штукатурка або, приміром, фарба силікатна, силіконова нового покоління. Декоративно-оздоблювальні матеріали сучасного зразка спроможні гарантувати як презентабельність, ефектність зовнішнім стінам приватного будинку, так і необхідний додатковий захист фасадної структури від перепадів температури, будь-яких фізичних, механічних навантажень ззовні.

Фарба силікатна

Фарба силікатна

Поза тим, в умовах насиченого сьогодення дедалі більшої прихильності серед цільової аудиторії набуває використання оригінальних комбінацій облицювальної продукції різного виду. Як правило, її виготовляють з урахуванням сировини як штучного, так і екологічно чистого й натурального походження. Відомо, що кожен варіант товару характеризується як позитивними, так і негативними ознаками в контексті функціонування та цінового діапазону. Тому краще розібратися в цих тонкощах, щоб в кінцевому результаті надати перевагу кращому виробу та способу фасадного оформлення.

Наразі споживачі часто беруть до уваги принцип сайдингу, коли з метою обробки й подальшого декорування використовуються металеві або вінілові панелі. Їх можна розташовувати у горизонтальній чи вертикальній позиції. Простіше кажучи, новітня й розповсюджена технологія фасадного захисту під назвою «сайдинг» може мати вигляд вагонки, прикріплених дошок чи колод з урахуванням різноманітного спектру тонів та відтінків.

Коли беруться спеціальні панелі на металевій основі, тоді колір підбирається відповідно до природного стану цієї сировини. Зазвичай металевий сайдинг формується із застосуванням оцинкованої і пофарбованої сталі високого рівня якості. Дана панельна варіація вважається трохи дорожчою, проте міцнішою та більш надійною і довготривалою. Якщо говорити про мінуси металевого сайдингу, то під дією надто агресивних зовнішніх чинників, скажімо, граду, дошки можуть піддаватися незначному деформуванню.

Натомість вінілові панелі створюються на базі спеціальної полімерної частини, що дозволяє сформувати в кінцевому результаті більш стійкий та еластичний продукт. Недоліком вважається здатність піддаватися сонячним впливам, що призводить до вицвітання вінілових панелей протягом тривалої експлуатації.

Хоча принцип сайдингу виявляє деякі мінуси в контексті фасадного захисного функціонування, чималий сегмент споживачів обирає саме цей будівельний матеріал для обробки й декорації зовнішніх стін заміського будинку. Причина очевидна – порівняно доступна вартість продукції з оптимальними експлуатаційними можливостями.